mjesto za top banner

17. KOLOVOZA 2012. 14:53h

Društvo iz New Yorka doniralo 10 tisuća dolara dubrovačkoj bolnici

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predstavnici društva "Croatian American Charitable Foundation" iz New Yorka uručili su danas ravnatelju dubrovačke Opće bolnice Branku Bazdanu donaciju od 10 tisuća američkih dolara.

Novac je namijenjen odjelu pedijatrije, a društvo iz New Yorka već nekoliko godina pomaže dubrovačkoj Općoj bolnici.

Ravnatelj Branko Bazdan rekao je kako je ovo treći put da to društvo dubrovačkoj bolnici donira novac za odjel pedijatrije, koji je zahvaljujući prošlim donacijama dobio više kupaonica, a sada će se obnoviti prozori i vrata.

Tajnik tog društva Ivica Glavinić istaknuo je kako ono želi pomagati djeci u Hrvatskoj te da se novac prikupljao raznim akcijama.

Nakon Domovinskog rata donirano je 400 tisuća američkih dolara za razminiravanje Hrvatske. (Hina)


 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!