mjesto za top banner

29. VELJAE 2012. 08:47h

Dragovoljci: Županija nam je ove godine dala svega 2.000 kuna!

Foto

Hrvatska
0

Tekst

- Nismo zadovoljni odnosom Požeško-slavonske županije i župana prema našoj udruzi, a posebno raspodjelom sredstava za ovu godinu jer nam je iz županijskog proračuna dodijeljeno samo dvije tisuće kuna što nije dovoljno za najosnovnije potrebe, pogotovo za tri velika natjecanja koja ćemo imati 2012. - kazao je Stjepan Dražetić, predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije otvarajući druge susrete dragovoljaca u Kutjevu.

Upozorio je da druge, očigledno podobne udruge, dobivaju višestruke iznose potpore zas svoje aktivnosti u ovoj godini.

- Oni podcjenjuju i razjedinjuju nas dragovoljce, pokušavajući nas koristiti za svoje interese, sredstva se očito dijele bez ikakvih kriterija, a slično je i sa jednokratnom pomoći braniteljima koja iznosi 300 kuna premda su najavljivali da će taj iznos biti viši – dodaje Dražetić dodajući da UHDDR daje punu podršku ministru Fredu Matiću za objavu registra branitelja, te svome predsjedniku Tomislav Merčepu u obrani pred sudskim tijelima.

Predsjednik kutjevačkog ogranka udruge Damir Šarić je rekao da su dragovoljci išli u rat bez interesa, te zahvalio gradu Kutjevu koji je dao dvoranu za natjecanje.Nakon cjelodnevnih susreta pobjednik turnira je momčad Požege, ispred Pakraca i Pleternice, a iza njih su se plasirale ekipe domaćina Kutjeva, te Požeško-slavonske županije.

Ovakvi susreti s ciljem okupljanja i druženja dragovoljaca se nastavljaju i još nekim općinama požeškog kraja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!