mjesto za top banner

3. SVIBNJA 2012. 19:59h

Dogovoren cestovni koridor kroz Neum i izgradnja mosta kod Svilaja

Siniša Hajdaš Dončić (34) službeni je kandidat zagorskog SDP–a za župana, izabran na sjednici Županijskog odbora stranke.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić s ministrom komunikacija i prometa BiH Damira Hadžića razgovarali su o mogućoj gradnji cestovnog koridora kroz Neum, početku gradnje mosta kod Svilaja, te o Luci Ploče.

"Dogovorili smo izradu nacrta Sporazuma za izgradnju koridora kroz Neum, spojne dionice u dužino od oko 6 kilometara bez tunela čime bi se povezao krajnji jug Hrvatske", izjavio je novinarima nakon sastanka ministar Hajdaš Dončić.

Riječ je o hrvatskoj inicijativi kojim bi se u dogovoru Vlade RH i Vijeća ministara BiH krenulo u izgradnju spojne dionice, nastavka državne ceste kroz Neum.

Ministar Hadžić najavio je da će od strane BiH ići inicijativa o izradi Sporazuma za napredno korištenje Luke Ploče i željezničke pruge Metković-Ploče.

Ministri su potvrdili i rokove za početak izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja.

Dogovoren je nastavak međuvladine suradnje dviju država oko ključnih prometnih pitanja, formiranje radnih skupina, te u konačnici i usuglašavanje prijedloga s Europskom komisijom. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!