mjesto za top banner

PROGRAM OD 138,5 MIL. EURA

19. SIJEŔNJA 2007. 14:43h

Dogovor Erste i HUP-a s EU

Tekst

Direktor HUP-a i predsjednik Uprave Erste banke potpisali su sporazum o suradnji na programima Europske unije.

Direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) ?uro Popija─Ź i predsjednik Uprave Erste & Steierm├Ąrkische banke Petar Radakovi─ç potpisali su sporazum o suradnji na programima Europske unije za razdoblje 2007.-2013. godine s ciljem poticanja poduze─ça na kori┼ítenje europskih fondova.

Potpisivanje sporazuma poklapa se s po─Źetkom novog investicijskog ciklusa EU, programa definiranih za narednih sedam godina, pi┼íe Bankamagazine.hr.

Novi pretpristupni fond IPA

Hrvatska će u narednom razdoblju koristiti novi pretpristupni fond IPA (Instrument for Pre-Acession Assistance) koji objedinjuje dosadašnje programe PHARE, ISPA i SAPARD. Prema objavljenom prijedlogu Europske komisije Hrvatskoj će u 2007. godini kroz taj program na raspolaganju biti 138,5 milijuna eura.

Program ─çe se sastojati od pet komponenti: tranzicija i izgradnja institucija, regionalna i prekograni─Źna suradnja, regionalni razvoj, razvoj ljudskih potencijala i ruralni razvoj.

T.K.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!