mjesto za top banner

2. OUJKA 2012. 18:03h

Do 15. ožujka traju prijave za svjetsko prvenstvo u malvaziji

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Malvazija i Istra vole se javno, a Udruga vinara i vinogradara Istre Vinistra otvorila je prijave za 4. svijet malvazija, neslužbeno svjetsko prvenstvo malvazija, koje će se pod pokroviteljstvom Međunarodne udruge za vinovu lozu i vina (OIV) te u organizaciji Istarske županije i Vinistre, održati u Poreču 25. travnja.

Udruga poziva sve proizvođače malvazije iz Hrvatske i svijeta da uzorke, šest boca iz iste serije, dostave do 15. ožujka. Svrha je natjecanja, čije je ime već u četvrtoj godini održavanja etablirano i na međunarodnoj sceni, okupiti što više sorti malvazije, promovirati njihove posebnosti i kvalitete, prikazati najnovije trendove u proizvodnji te nagraditi najbolja vina.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!