mjesto za top banner

ISPLATA DJEČJEG DOPLATKA

3. SVIBNJA 2007. 18:27h

Dječji doplatak za ožujak djelomično i u svibnju

Tekst

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izvijestio je da će oko 20 posto korisnika primiti dječji doplatak u svibnju zajedno sa zaostacima.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) izvijestio je danas da će oko 20 posto korisnika dječjeg doplatka, kojima zbog obrade velikog broja zahtjeva doplatak za ožujak nije isplaćen u travnju, primiti dječji doplatak u svibnju zajedno sa zaostacima.

Do kraja veljače zaprimili smo oko 256.000 zahtjeva za dječji doplatak, a kako se radi o velikom broju dokumenata obrađeno ih je negdje oko 80 posto, rekli su Hini u Uredu za odnose s javnošću HZMO-a.

Preostalih 20 posto bit će obrađeno i oko 20. svibnja isplaćeno s doplatkom za travanj, najavljuju u Uredu.

Svi korisnici koji su predali zahtjev uz odgovarajuću dokumentaciju dobit će dječji doplatak, a ne radi se o izvanrednom kašnjenju već jednostavno dio zahtjeva nije bilo moguće riješiti u kratkom roku.

Tijekom cijele godine HZMO zaprimi oko 300.000 zahtjeva za dječjim doplatkom, a većina ih stigne do kraja veljače, kad je najveći pritisak na obradu, napominju u HZMO-u.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!