mjesto za top banner

1. SRPNJA 2011. 10:50h

Direktoru Varaždinskih vijesti produljen pritvor za još mjesec dana

Ernest Fišer

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ernestu Fišeru, bivšem direktoru Varaždinskih vijesti, produljen je pritvor za još mjesec dana i to zbog utjecaja na svjedoke. Fišera se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti te zlouporabu položaja u gospodarskom poslovanju. Iako je dao ostavku na mjesto direktora u spomenutom tjedniku, Fišer ostaje u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, kojih u postupku još treba saslušati tridesetak.

Fišera se tereti da je u posljednjih deset godina na razne načine zlorabio svoj položaj, čime je omogućio krivotvorenje službene dokumentacije. Na temelju takve dokumentacije isplaćeno mu je u gotovini nešto više od tri milijuna kuna.

Utjecao je i na lažno financijsko prikazivanje dobiti pa je tako ostvario pravo na stimulaciju i na taj način oštetio tvrtku za 465.000 kuna. Na temelju lažnog prikazivanja utrošenih sredstava i lažnih isprava uplaćeno je manje doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, čime je državni proračun oštećen za 260.000 kuna.

Osim toga, Fišer je, kao fizička osoba, potpisao ugovor o izvođenju građevinskih radova vrijedan 260.000 kuna s jednim poduzećem. Radovi su bili na njegovu privatnom objektu, a platile su ih Varaždinske vijesti. Istraga je proširena i na malverzacije sa službenim automobilima.

Pod istragom su i Fišerov sin Svebor te voditelj marketinga u Varaždinskim vijestima Davor Mašić, no oni su, nakon kraćeg boravka u pritvoru, pušteni na slobodu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!