mjesto za top banner

5. PROSINCA 2011. 10:58h

DIP: Kukuriku koalicija jutro dočekala s 80 mandata, a HDZ 47

Foto

12
0

Tekst

Nakon što je Državno izborno povjerenstvo obradilo više od 99 posto biračkih mjesta, Kukuriku koalicija je povećala svoju prednost.

 Prema najnovijim podacima, Kukuriku koalicija osvojila je 80 mandata. HDZ ima ukupno 47 mandata, uključujući mandate iz dijaspore. HDSSB i Laburisti Dragutina Lesara osvojili su po 6 saborskih mandata, Nezavisna lista Ivana Grubišića dva saborska mandata, a po jedan mandat osvojili su Ruža Tomašić te HSS.

HSP i HSLS nisu ipak nigdje uspjeli preći izborni prag.

Vie pogledajte u fotogalerijama:
Izbori 2011 Kukuriku koalicija
Izbori 2011 HDZ

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!