mjesto za top banner

8. KOLOVOZA 2012. 15:39h

Devet radnica Koke otrovano amonijakom, izvan su životne opasnosti

Kola hitne pomoći

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zbog trovanja amonijakom u mesnoj industriji Koka troje djelatnika je prebačeno u varaždinsku bolnicu, a medicinsku pomoć je zatražilo još njih šest. Iako su svi zadržani na promatranju, izvan su životne opasnosti.

Očevidom je utvrđeno da je oko 9.30 sati u pogonu pakirnice mesa došlo do istjecanja amonijaka iz unutarnje jedinice klima uređaja za hlađanje prostorije i to zbog kvara na spiralnom dijelu uređaja kroz koji prolazi amonijak, javlja PU međimurska.

Zbog kvara svi su djelatnici napustili pogon. No, inspektor zaštite okološa pregledom je utvrdio kako nema opasnosti za okoliš, a naređeno je i ispitivanje ispravnosti ostalih uređaja u pogonu.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!