mjesto za top banner

29. OUJKA 2012. 16:44h

Dalmatinac ulovio morskog psa dugog 3,60 metra i teškog 150 kilograma

Neman počinje polako gubiti živce zbog stalnog fotografiranja

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ribar Miljenko Špralja ulovio je u srijedu poslijepodne morskog psa duljine 3,60 metra i teškog više od 150 kilograma. Ovaj 66-godišnji nekad profesionalni, a sada umirovljeni ribar kod Abe, između Kornata i Dugog otoka, bacio je mrežu i nadao se eventualno bogatom ulovu šaruna. No, kada je došao po mrežu, nemalo se iznenadio, ali i prestrašio.

– Pa nije mi bilo baš svejedno vidjeti morskog psa. Doduše prvo sam mislio da je dupin. On je već bio omamljen jer je očito dugo bio zapetljan u mreži, a kada smo izvukli mrežu prema površini mora i vidjeli rep, odmah sam zaključio da je morski pas ili lisica – rekao nam je Miljenko Špralja koji je svoj ulov vezao za brod i vukao do obale.

– Na obali je bilo njih pet koji su mi pomogli. Bio je on omamljen, ali isto sam slušao upozorenja da pazim na zube i da me ne ugrize. On stvarno ima dvostruki red zubiju i jako je opasan. Odmah smo ga i rasjekli i podijelili meso. Ma već za desetak minuta smo ga spremali. Jako je ukusan – rekao nam je Miljenko Špralja dodajući kako ne zna koje je točno vrste ovaj morski pas.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!