mjesto za top banner

19. SVIBNJA 2012. 11:53h

Čobankovićev odvjetnik Matić: Nagodbe nema. Mediji iznose neistine.

Petar Čobanković

Foto

Hrvatska
0

Tekst

"Petar Čobanković nije se nagodio s USKOK-om, to su neistine", rekao je Media servisu njegov odvjetnik Mate Matić.

Demantirao je nagađanja se bivši ministar, zbog afere Planinska dogovorio da ide u zatvor u godinu dana.

"Nikakva nagodba nije potpisana i štogod mediji iznose su neistine. Nagodbe nema. Ne znam tko bi mogao dati takvu informaciju, ona nije točna i nije istinita i sve što su prenijeli je neistina. Detalje vam naravno ne mogu govoriti jer se radi o tajnosti istrage", rekao nam je Matić.

Njegov klijent je svoj posao obavio, a istraga ide svojim tijekom.

"On je dao iskaz, međutim nikakvu nagodbu nije potpisao. Prema tome, čim ne potpišete nagodbu, vi niste nikakvu nagodbu niti postigli. Postupak ide svojim tijekom. On je u okviru toga iznio svoju obranu, detalje vam ne mogu reći jer se radi o tajnosti i strage i to je sve što vam mogu reći", istaknuo je odvjetnik Matić.

I sam Čobanković je rekao kako nema nikakvog dogovora, a detalje o slučaju Planinska, pri čemu je država oštećena za 26 milijuna kuna, nije želio iznositi. USKOK u ovom slučaju osim njega, sumnjiči i bivšeg premijera Ivu Sanadera te poznatog mesara i HDZ-ovca Stjepana Fiolića.

(Media Servis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!