mjesto za top banner

17. RUJNA 2012. 13:37h

Čakovec infopunktom obilježava Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u subotu 22. rujna u centru Čakovca biti će organizirana edukativno-preventivna akcija PU međimurske i udruge "Zora" s ciljem da se društvo senzibilizira za problematiku nasilja nad ženama.

Suradnju su pružili i Vijeće za prevenciju Grada Čakovca, Centar za socijalnu skrb, Sigurna kuća te povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije, javlja PU međimurska.

Na informativnom infopunktu građani će moći dobiti promotivne materijale, kako bi se upoznali sa svojim pravima, ali i različitim oblicima nasilja, a poseban je naglasak na to gdje i kako potražiti pomoć.

Senzibiliziranjem javnosti želi se poslati poruka da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku, te da nasilje ne smije ostati obiteljska ili neka druga tajna, već da o takvim slučajevima treba javno progovoriti.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!