mjesto za top banner

KOSOR SE POHVALILA:

29. SIJENJA 2010. 20:22h

Čak 51 posto građana podupire rad Vlade

Premijerka Jadranka Kosor uručila je donaciju Mariji Rukavini, majci Ane Rukavine.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Istraživanje pokazuje i dobru poziciju HDZ-a unatoč poteškoćama u kojima radimo, tvrdi Kosor, dok i HDZ-u sve više raste potpora.

Predsjedništvo HDZ-a održalo je sjednicu vezano uz promjene Ustava RH, nužne za dovršetak pregovora i ulazak Hrvatske u EU te je donijelo stajalište o glasovanju hrvatskih državljana bez prebivališta u Hrvatskoj na referendumu o ulasku u EU, izvijestila je nakon sjednice predsjednica HDZ-a i Vlade RH Jadranka Kosor.

Nije preciznije obrazložila to stajalište, napomenuvši kako ga prvo želi iznijeti koalicijskim partnerima.

"Stajalište ćemo prvo iznijeti koalicijskim partnerima pa ćemo o tome obavijestiti i oporbu. Ako bismo se uspjeli dogovoriti slijedeći tjedan, do kraja ožujka mogli bismo donijeti ustavne promjene, što je važno za završetak pregovora, jer onda idemo ubrzanim tempom dalje", rekla je Kosor.

Vlada uživa potporu 51 posto građana 

Članovi Predsjedništva HDZ-a donijeli su i jednoglasnu odluku da se u Predsjedništvo stranke kooptira predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije i saborski zastupnik Ante Kulušić.

Iako predsjednici županijskih organizacija HDZ-a po funkciji nisu u Predsjedništvu, Kosor je objasnila kako je Kulušićevo članstvo u tom tijelu važno zbog "ravnomjerne zastupljenosti u Predsjedništvu" stranke.

Predsjedništvo HDZ-a razgovaralo je i o najnovijem Pulsovu istraživanju, koje pokazuje da Vlada RH uživa potporu 51 posto građana, što je najveća potpora Vladi do sada, rekla je.

- Istraživanje pokazuje i dobru poziciju HDZ-a unatoč poteškoćama u kojima radimo - naglasila je Kosor, dodavši kako popularnost stranke raste te da HDZ uživa potporu 27,6 posto građana.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!