mjesto za top banner

9. VELJAE 2011. 12:39h

Burić Šeksu: Nervozni ste, evo vam uputnica za psihijatriju

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Rasprava o planu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva sa zakonodavstvom EU opet je posvađala hadezeovce s esdepeovcima, ali i hadeesesbeovcima. Sve je počelo kad je SDP-ov Nenad Stazić poručio kako Hrvatska u Europu neće ući još 50 godina ako se ne osudi napad HDZ-ova Dujomira Marasovića na SDP-ova Željka Jovanovića po nacionalnoj osnovi.

– Šovinističkih budala ima svugdje i uvijek će imati ispade, a kad takve ispade ima jedan istaknuti član HDZ-a i to bez osude, e onda je to problem – poručio je Stazić. Potom je nastavio govoriti o HDZ-ovu Andriji Hebrangu i njegovu prijedlogu da se progone komunistički zločini na što ga je predsjedavajući Vladimir Šeks prekinuo uz napomenu da se ne drži dnevnog reda. Kako ga Stazić nije poslušao, Šeks mu je oduzeo riječ, zbog čega su esdepeovci zatražili stanku.

– Parlament je mjesto gdje se govori i jedino što imamo jest govor i onda nam se jedini mehanizam svako malo oduzima. Kada je riječ o uvredljivom govoru, treba se zaustaviti, ali kod Stazića nije bilo riječi o tome – poručila je nakon stanke SDP-ova Milanka Opačić. Šeks je potom objasnio da je Staziću uzeo riječ jer se nije držao teme. 

– Nije ovo Hyde Park da se govori o čemu se hoće, zato imamo dnevni red i poslovnik – dodao je Šeks. Situacija je kulminirala kada je za govornicu, a da za to uopće nije dobio dopuštenje, izišao HDSSB-ov Dinko Burić. Prvo je poručio  da mnogi u Sabor ne dolaze da bi digli putne troškove nego da bi govorili, a kada ga je Šeks pitao zbog čega i on traži stanku u ime svog kluba, Burić mu je rekao da se smiri.

– U zadnje vrijeme brzo dajete opomene, zovete stražu, uzimate riječ, ponašate se kao Lucky Luke. Nervozni ste i mene kao liječnika to dovodi do zaključka da vam treba napisati uputnicu za psihijatriju, a preporučujem vam doktora Stanimirovića. S njim imate najbolje odnose – rekao je Burić i predao uputnicu Šeksu koju je on odmah zgužvao. Burića nije opomenuo objašnjavajući da se opomena može izreći samo osobi kod koje ima učinka.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!