mjesto za top banner

2. SRPNJA 2012. 10:17h

Brod Obalne straže pomaže azijsko-afričkim imigrantima na jedrilici

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Brod Obalne straže "Hrvatska Kostajnica" stigao je sinoć oko 22 sata u pomoć 65-orici azijsko-afričkih imigranata na motornoj jedrilici u području ZERP-a, južno od Mljeta, koja zbog kvara na motoru već dva dana pluta na moru, izvijestilo je rano jutros Ministarstvo obrane na svojim internetskim stranicama.

Posada broda Obalne straže zasad ne može utvrditi tko je zapovjednik motorne jedrilice jer se nitko od putnika ne želi izjasniti, a budući da se jedrilica nalazi u međunarodnim vodama, pripadnici Obalne straže ne mogu postupati bez privole zapovjednika jedrilice.

Imigrantima iz Somalije, Egipta, Sirije i Afganistana zasad su podijeljeni voda, hrana i lijekovi. Među imigrantima su, prema ranije objavljenim podacima dvije osobe u teškom zdravstvenom stanju.

Jedrilica je pod nepoznatom zastavom plovila iz Grčke prema Italiji, a zbog kvara motoru pluta na moru već dva dana.

Posada 25-metarske jedrilice pomoć je zatražila jučer oko devet sati putem Centra 112 Dubrovnik, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru uputila je na poziciju plutajućeg broda turski teretni brod "Ilhan Aga" i nakon toga brod Obalne straže. (HINA)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!