mjesto za top banner

NEPROCJENJIVE INFORMACIJE

16. SIJENJA 2009. 22:53h

Braucci: Gotovina je povezan s napuljskom mafijom

Ante Gotovina za vrijeme Oluje

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Braucci je u Zagreb došao na premijeru filma Gomorra, čiji je suscenarist, te je otkrio neke zanimljive informacije o mafiji.

- Znam da je general Gotovina neko vrijeme bio skriven u blizini Napulja kod jednog od najvećih klanova u gradu - rekao je Maurizio Braucci, talijanski književnik i scenarist za Večernji list.

On, naime, boravi u Zagrebu kako bi svojom nazočnošću uveličao premijeru filma "Gomorra", filma Mattea Garronea o napuljskoj kriminalnoj organizaciji ''Camorra''.

Roberto Saviano, pisac na meti mafije
Roberto Saviano, pisac na meti mafije

Podaci kojima raspolaže Braucci navodno su dostupni na talijanskim internetskim stranicama, gdje se mogu naći i podaci o transportu otrovnog otpada iz Hrvatske i u nju.

Mafija za petama "izdajnika"

Uz Brauccija, scenarij za Gomorru je pisalo još četvero scenarista, a me?u njima je i Roberto Saviano, autor knjige ''Gomorra'', koji je već prije zbog svoje publikacije primao brojne prijetnje smrću.

Braucci je veliki poznavatelj napuljskog podzemlja, piše Večernji, zbog svojeg socijalnog rada s mladim prijestupnicima. Tako je filmskoj ekipi ponudio neprocjenjiv uvid u djelovanje napuljskih mafijaških krugova.

Za Saviana, autora knjige, Braucci je rekao kako su priče o prijetnjama prenapuhane. Ipak, potvrdio je da autora odre?eni mafijaški pojedinci definitivno žele ukloniti.

– Što je veći njegov uspjeh, to je ta nakana veća. Na početku su mu prijetili samo oni koje je napadao u knjizi, a sada je i na meti mladih ''camorrista'' koji bi se tim postupkom željeli reklamirati i steći slavu - rekao je Braucci za Večernji.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!