mjesto za top banner

30. TRAVNJA 2012. 13:38h

Boris Šprem uputio prvosvibanjsku čestitku

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Povodom Međunarodnog praznika rada, predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem uputio je čestitku građanima Republike Hrvatske:

„Međunarodni praznik rada, kojim i u Hrvatskoj obilježavamo borbu radnika za humane i pravednije uvjete rada, trebao bi biti prigoda za radost i slavlje.

U Hrvatskoj su radnici, nažalost, uslijed višegodišnjeg uništavanja gospodarstva zbog grijeha krive pretvorbe i privatizacije, čemu se pridružila još i svjetska kriza, u gotovo jednako teškoj situaciji kao u vrijeme prvih radničkih demonstracija protiv iskorištavanja od strane poslodavaca prije više od jednog stoljeća.

Loše stanje u gospodarstvu ne možemo promijeniti preko noći. Ali najvažnija je ipak svijest da ga odgovarajućim zakonskim mjerama promijeniti možemo, i to na bolje. Vladine su mjere fokusirane na poticanje investicija, proizvodnje, a time i pada nezaposlenosti.

U vjeri da težimo istim ciljevima i da ih najbolje možemo ostvariti kroz stalni dijalog, dragim sugrađanima čestitam 1. maj - Međunarodni praznik rada!“

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!