mjesto za top banner

2. SRPNJA 2012. 18:49h

Boris Šerić novi zapovjednik Gardijske motorizirane brigade

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministar obrane Ante Kotromanović prisustvovao je danas svečanoj primopredaji dužnosti zapovjednika Gardijske motorizirane brigade u vojarni "Kralj Zvonimir" u Kninu gdje je dosadašnji zapovjednik, brigadni general Mladen Fuzul predao zapovjedništvo nad brigadom brigadiru Borisu Šeriću.

Brigadni general Mladen Fuzul vodio je Gardijsku motoriziranu brigadu od njezinog osnutka 2007. i od ovog mjeseca prelazi na dužnost načelnika stožera zapovjedništva HkoV-a, stoji u današnjem priopćenju MORH-a.

Zapovjedništvo nad brigadom predao je brigadiru Borisu Šeriću u prisutnosti ministra obrane, zamjenika načelnika glavnog stožera kontraadmirala Zdenka Simičića, zapovjednika HkoV-a general bojnika Dragutina Repinca i zapovjednika ZOD-a brigadnog generala Ivana Jurića.

Ministar Kotromanović istaknuo je kako Gardijska motorizirana brigada mora ostati snažan nositelj tradicije četiriju slavnih ratnih gardijskih brigada.

Naglasio je kako su intenziviranje i povećavanje opsega obuke te podizanje razine interoperabilnosti s oružanim snagama država saveznica izazovi koji stoje pred Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Novi zapovjednik brigade, brigadir Boris Šerić, rođen je 4. siječnja 1968. u Solinu. Pripadnik je Oružanih snaga od 1991. i sudionik Domovinskog rata. Tijekom službe u OSRH, obnašao je dužnost zamjenika zapovjednika i zapovjednika protuoklopnog raketnog diviziona i topničko-raketnog diviziona 4. gardijske brigade Split, zapovjednika 658. topničko-raketne brigade, te nastavnika na Odsjeku kopnenih operacija na HVU "Petar Zrinski".

Za svoj rad više puta je pohvaljen i nagrađen te je odlikovan Spomenicom domovinskog rata, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera, te medaljama "Oluja" i "Iznimni pothvati". Završio je Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro" te nekoliko tečajeva u zemlji i inozemstvu. Prije preuzimanja dužnosti zapovjednika Gardijske motorizirane brigade, Šerić je pohađao Ratnu školu "Ban Josip Jelačić" na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski". Bio je sudionik nekoliko međunarodnih mirovnih misija. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!