mjesto za top banner

15. OUJKA 2012. 09:49h

Bivši zaposlenik od Todorićevog Agrokora potražuje - milijardu kuna!

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Miroslav Mikuš ne odustaje. Baranjac koji se s Beljem spori od 1989. zbog neisplaćenih 27 plaća, od Ivice Todorića, vlasnika Agrokora koji je većinski vlasnik Belja, potražuje sad već milijardu kuna! Županijski sud u Osijeku četvrti je put predmet s enormnim potraživanjem vratio na Općinski sud u Belom Manastiru, a rješenje slučaja u kojemu je Fina izračunala tu nevjerojatnu svotu Mikuš je tražio i na Vrhovnom sudu. Ovih dana odbijen mu je i zahtjev za izuzeće tih sudova, a na kućnu adresu stigla uplatnica s Općinskog suda. Novo vještačenje mora platiti 15.000 kuna.

– Misle, pa što će taj seljo-beljo! No ja samo tražim svoje – ogorčen je Mikuš koji je dosad na ročišta potrošio 50.000 kuna. S druge strane, od Belja je dobio 30.220 kuna. Naime, 1997. sklopio je izvansudsku nagodbu prema kojoj se tvrtka obvezala na isplatu 27 plaća uz zakonsku zateznu kamatu. Isplaćenim iznosom nije bio zadovoljan pa je u lipnju 2000. podnio tužbu koja još traje. Prošao je dva pokušaja mirenja, pisao ministrima pravosuđa, prosvjed je u njegovo ime organizirao HUS.

– Slažem se da je Todorić vlasnik Belja tek od 2004., no kada je tvrtku kupio za jednu kunu, obvezao se isplatiti sve dugove. Tako i moje. Nije tu bitan novac, već princip! Nitko ne očekuje da će Belje meni odmah isplatiti milijardu kuna. Neka mi isplate u idućih 20 godina ili neka uđem u vlasničku strukturu Belja – predlaže Mikuš.

Unatoč obećanju, do zaključenja izdanja nismo dobili pisani odgovor iz Agrokora. U telefonskom su nam razgovoru kazali, pak, da se slažu s izjavom Ivice Todorića iz 2009.: "Budući da Belje ima i druge dioničare te imajući na umu činjenicu da je sudski postupak u tijeku, ni Agrokor ni ja osobno ne bismo se željeli upuštati u razgovore niti samostalno donositi odluke o tim zahtjevima. Konačnu odluku treba prepustiti sudu."

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!