mjesto za top banner

DOBRO JE BITI ŠEF

16. SIJENJA 2009. 10:51h

Bergman vlasnik imovine vrijedne milijun eura

Većeslav Bergman

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Bergman je od dolaska na poziciju šefa HZZO-a pa do 2009. kad je smijenjen, u imovinsku karticu upisao imovinu vrijednu milijun eura.

Većeslav Bergman, nedavno smijenjeni direktor HZZO-a, u četiri godine svog mandata kupio je imovinu vrijednu približno milijun eura, piše Jutarnji List.

Bergman i njegova obitelj, supruga Dubravka, njihova kći Lana i umirovljeni punac i punica Milan i Magdalena Šimac, od 2004. do 2009. uštedjeli su dovoljno za nekretnine vrijedne približno četiri milijuna kuna. Za četiri stana, kako navodi u imovinskoj kartici, Bergman otplaćuje četiri kredita.

Nakon dolaska na poziciju šefa HZZO-a kupio nekoliko nekretnina

Bergman je prije dolaska u HZZO bio vlasnik jednog stana veličine 103 četvorna metra u Lastovskoj ulici u Zagrebu, za koji još uvijek otplaćuje kredit. Od 2005. postao je uz suprugu vlasnikom stana na zagrebačkom Vrhovcu od 115 kvadrata i gra?evinskog zemljišta u Zaprešiću. Bergmanova supruga postala je vlasnica dva stana, jednog u Palmotićevoj (78 m2) i jednog u Laurenčićevoj ulici (36 m2). Osim toga, za zajednički stan podigli su kredit od 1,4 milijuna kuna.

Osim tih nekretnina, Bergman je u imovinskoj kartici iz 2008. prijavio i vlasništvo supruge nad pokretninama vrijednima 150 tisuća kuna te suvlasništvo nad zemljištem vrijednim 500 tisuća kuna, što nije prijavio u 2007.

Zbog nekretnina velike vrijednosti Bergmanovi podmiruju goleme hipotekarne kredite, što je pravo čudo s obzirom na njegovu plaću od 11 tisuća kuna te plaćom supruge, privatne stomatologinje, 14 tisuća kuna. S obzirom na njenu godišnju bruto plaću od 350 tisuća kuna, to nije moglo donijeti značajniju dobit. Osim toga, uspjeli su uštedjeti i 350 tisuća kuna.

Tko živi u čijem stanu?

Me?utim, imovinsko-pravni odnosi u obitelji Bergman poprilično su zbunjujući. Vlasnica garaže u ulici Nad lipom 16 nije Bergmanova kći, iako stan na istoj lokaciji glasi na njeno ime, već Bergmanov punac. Lana Bergman ne živi u navedenom stanu već ga je prepustila majčinim roditeljima, a sama živi u stanu u Ulici Vrhovec 28, koji je u vlasništvu njenih roditelja. Većeslav i Dubravka Bergman ne žive u stanu čiji su vlasnici, već u stanu koji su kupili punac i punica Šimac.

Zanimljivo je da se Bergman na kupnju luksuznih nekretnina odlučio tek nakon što je postao šef HZZO-a, dok su njegovi punac i punica investitori postali tek u dubokoj starosti, kao umirovljenici.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!