mjesto za top banner

18. KOLOVOZA 2013. 19:04h

Baranjski seljaci traktorima se vratili u Baranju

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Baranjski poljoprivrednici koji su se oko podneva traktorima uputili prema Zagrebu, a koje je policija ubrzo zaustavila na zapadnoj osjeÄŤkoj obilaznici, oko 16 sati traktorima su se vratili u Baranju.
Predsjednik Udruge "Baranjska brazda" Petar Pranjić izjavio je da takvu odluku ne smatra porazom, niti sramotom za seljake-prosvjednike, već sramotom za Vladu, budući da, kako je kazao, poljoprivrednicima nije bilo omogućeno da se registriranim traktorima voze po cestama po kojima je to dopušteno.

Najavio je kako ovo nije završetak izraĹľavanja nezadovoljstva, jer povratak prosvjednika u Baranju ne znaÄŤi da se ne mogu ponovno organizirati. No, dodao je da se ipak osjećaju iznevjereni od ostalih udruga, koje su se trebale prikljuÄŤiti traktorskoj koloni prema Zagrebu.

Predsjednik Udruge "Baranjska brazda" najavio je kako će se poljoprivrednici za svoja prava nastojati izboriti pravnim putem i angažiranjem odvjetnika, koji bi, kako drži, trebali zastupati njihove interese bolje od Hrvatske poljoprivredne komore (HPK), koja je svojim aktivnostima i potezima trebala spriječiti ovakvu situacija.

U osjeÄŤko-baranjskoj Policijskoj upravi (PU) navode kako je, nakon povratka kolone traktora u Baranju i prekida blokade ceste D7 kod ÄŤeminca, u ovoj Ĺ˝upaniji blokirana još jedino prometnica Potnjani-BraÄŤevci.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!