mjesto za top banner

17. RUJNA 2013. 17:05h

Baldasar - preustroj gradske uprave nije gomilanje zaposlenih

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar opovrgnuo da će se preustrojem gradske uprave povećati broj zaposlenih, a predsjednik kluba zastupnika HDZ-ove koalicije Petar Škorić rekao je kako je u Splitu na djelu nova koalicija koju čini SDP i Hrvatska gra?anska stranka (HGS) Željka Keruma čiji su vijećnici danas poduprli Baldasarov prijedlog da se u gradskoj upravi, umjesto dosadašnjih 16, ustroji 19 tijela i službi.

Na novinarsko pitanje zašto povećava administraciju u gradskoj upravi kad je prije, dok je bio vijećnik, oštro kritizirao bivšega gradonačelnika Željka Keruma zbog povećanja zaposlenika, Baldasar je odgovorio kako će se broj zaposlenika u gradskoj upravi „samo privremeno povećati za tri pročelnika“, ali on će se s vremenom smanjivati.

„Ne možemo preko noći smanjiti broj zaposlenika, ali već do kraja ove godine sedam zaposlenika gradske uprave odlazi u mirovinu, a planiramo i dodatna smanjenja administracije“, rekao je Baldasar.

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-ove koalicije Petar Škorić izjavio je kako mu je drago što je u Splitu propao SDP-ov Plan 21 pošto je na današnjem nastavku sjednice Gradskog vijeća, koja je zbog nedostatka kvoruma prekinuta 5. rujna, Baldasar odustao od prijašnjeg predloga da se broj tijela i službi sa 16 poveća na 21.

„Današnje glasovanje vijećnika Kerumova HGS-a za Baldasarov prijedlog preustroja gradske uprave znači da je u Splitu na djelu nova koalicija koju čine SDP i Kerum“, rekao je Škorić.

Kerum je danas izjavio da su vijećnici HGS-a i on osobno glasovali za Baldasarov prijedlog preustroja gradske uprave jer žele pridonijeti sprječavanju „blokade grada“.

 

 

(Hina) 

 

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!