mjesto za top banner

24. TRAVNJA 2012. 14:45h

Bageri otišli iz Manđerove ulice u Splitu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U Manđerovoj ulici u Splitu, gdje su bageri u ponedjeljak izazvali pravu dramu kada su došli rušiti četiri kuće u kojima još uvijek žive stanari, u utorak je bilo mirno. Mehanizacije više nije bilo na budućem gradilištu.

Izvođač radova, tvrtka Građevno Zec uzela je stanku od nekoliko dana dok se ne riješi problem sa stanarima koji će zbog proširenja Manđerove ulice ostati bez krova nad glavom. U utorak su otišli na sastanak u Gradsku upravu, ali sudeći prema reakcijama iz Banovine, nemaju se čemu nadati.

Grad Split i tvrtka Ora-mont obeštetili su sve  vlasnike stanova i potrošili 700.000 eura. Sadašnji stanari su ilegalci, tvrde iz Grada. Rješenje će se pokušati naći za osobe koje tu žive, a socijalno su ugrožene.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!