mjesto za top banner

13. SIJENJA 2011. 14:50h

AZTN: Nema uvjeta za pokretanje postupka

Ina

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja donijela je odluku o odbacivanju inicijative MOL-a za pokretanje postupka utvr?ivanja zabranjenog sporazuma obveznih mirovinskih fondova o cijeni dionice Ine. MOL u svojoj inicijativi navodi kako je riječ o kartelnom sporazumu četiri fonda o kupnji dionica Ine po istoj cijeni u istom razdoblju.

Odlučeno je kako u konkretnom slučaju nema uvjeta za pokretanje postupka utvr?ivanja zabranjenog sporazuma prema Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja. Naime, ZZTN se primjenjuje na pravne i fizičke osobe koje sudjeluju u prometu roba i usluga.

U smislu propisa o tržišnom natjecanju dionicu se ne može smatrati ni robom niti uslugom. Trgovanje (promet) dionicama odvija se na posebno ure?enom tržištu. Riječ je o tržištu kapitala koje je u potpunosti regulirano Zakonom o tržištu kapitala. Za provo?enje toga propisa nadležna je Hrvatska Agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA).

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!