mjesto za top banner

25. KOLOVOZA 2015. 09:30h

Anto Kovačević ušao u HSP AS

Anto Kovačević ušao u HSP AS.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nekadašnji pravaški zastupnik u Hrvatskom saboru, komunistički uznik, književnik i filozof dr. sc. Anto Kovačević novo je pojačanje HSP AS, priopćili su iz te stranke.

-Svjetonazorsku i političku bliskost programu koji zagovara i provodi HSP AS potvrdio je potpisivanjem stranačke zamolnice. Istu je svečano potpisao u Zagrebu dana 25.08.2015. godine u nazočnosti najviših stranačkih dužnosnika.

Protokolu potpisivanja i prijemu dr. sc. Ante Kovačevića u redove HSP AS nazočili su članovi Predsjedništva stranke Robert Balić dipl. ing. i Zdenko Lučić dipl. iur., glavni tajnik Pero ćorić i predsjednik stranke prof. Ivan Tepeš.

Dr. sc. Anto Kovačević ro?en je  u Adi, općina Odžak u Bosanskoj Posavini 21.03.1952. godine. Ulaskom u Hrvatski sabor kao istaknuti pravaš – starčevićanac u široj hrvatskoj javnosti ostao je prepoznat kao desno orijentirani političar.

Doktorirao je filozofiju u Beču. Za vrijeme jugoslavenskog komunističkog režima, 18.10.1981., uhićen je, saslušan i odveden u pritvor u Doboj. U montiranom političkom procesu dvojica bečkih studenata bila su prisiljena opteretiti ga optužbama. Ti su studenti povratkom u Beč me?unarodnim institucijama i austrijskim vlastima iznijeli kako ih je na takve izjave prisilila komunistička vlast u SFRJ.

Amnesty International proglasila je dr. sc. Antu Kovačevića »zatvorenikom savjesti« jer nije zagovarao nasilje u svom zalaganju za promjenu (ili poboljšanje) državnog sustava, te jer je osu?en zbog svojih mišljenja i govora. Kazna mu je izrečena na blagdan Sv. Ivana, 24.06.1982. i glasila je: 8 i pol godina robije te konfiskacija imovine. Nakon žalbe kazna je smanjena na 6 godina, te je dr. Anto Kovačević u zatvoru u Zenici bio do 1987. godine.

Dr. sc. Anto Kovačević se iskazao i kao književnik. Diljem Hrvatske, BiH i iseljeništva i dalje vlada veliki interes za promociju njegove zadnje knjige „čovjek i njegova sjena“ - piše u priopćenju Hrvatske stranke prava Ante Starčević.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!