mjesto za top banner

28. TRAVNJA 2012. 16:05h

Ante Sanader predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Ante Sanader na sajmu GAST u Split

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Dosadašnji povjerenik za županiju, Ante Sanader, dobio je 211 glasova, a Živko Nenadić 54 glasa te Juraj Buzolić 21 glas

Na izborima za čelnu poziciju Splitsko-dalmatinskog HDZ-a premoćno je, već u prvom krugu pobijedio Ante Sanader, dosadašnji povjerenik za županiju.

Sanader je dobio 210 glasova, Živko Nenadić 54 glasa, a Juraj Buzolić 21 glas.

Novi predsjednik Splitsko-dalmatinskog HDZ-a, ocijenjuju upućeni pristalica je reformskih snaga u stranci.

– Ponosan sam na članstvo, na nivo i dostojanstvo koje su pokazali. Mi smo stranka na vlasti, u Splitsko-dalmatinskoj županiji imamo najveći broj načelnika i gradonačelnika – rekao je Sanader. Na izborima za nacionalnog predsjednika HDZ-a podržat će onoga kandidata za kojega se dogovori s bazom, što su HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!