mjesto za top banner

10. LISTOPADA 2011. 20:39h

Amir Mafalani: Nisam mogao kupovati frižidere i planirati ubojstvo Pukanića

Suđenje za ubojstvo Ive Pukanića

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Amir Mafalani, nepravomoćno osuđen na 16 godina zatvora za pomaganje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, uz jake mjere osiguranja na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu dobio je godinu dana zatvora jer je 2008. naručio i nije platio hladnjake, perilice za rublje i suđe..., oštetivši tvrtku Reithofer za 236.000 kn.

Prema presudi, Mafalani je od 25. kolovoza do 11. rujna 2008. zatražio od Dučkića, koji mu je tada bio prijatelj i koji je uvjetno osuđen, da se upiše kao odgovorna osoba poduzeća Centar konto i preda mu dokumentaciju tvrtke. Predstavljajući se kao Davor Marić, od Reithofera je naručio robu vrijednu 249.585 kn, na koju je plaćen samo predujam od 13.443 kn.

Mafalani, protiv kojeg se vodi pet postupaka zbog prijevare, poricao je krivnju, tvrdeći da je nedužan. U travnju 2008. kupio je tvrtku s Dučkićem jer se htio baviti trgovinom, no ne na svoje ime jer je 2004. bio na svim naslovnicama kao osoba osumnjičena za 12 ubojstava u Bugarskoj.

- Znam da ćete me osuditi, dajte mi barem neku uvjetnu osudu. Mogu se zahvaliti tužiteljstvu i odjelu gospodarskog kriminaliteta PU zagrebačke jer se ovim postupkom ruši ključni dokaz zbog kojeg sam osuđen na temelju signala telefona za ubojstvo Pukanića i Franjića. Nisam mogao u isto vrijeme stalno nadzirati Pukanića i biti u poduzeću i naručivati robu. Ni Saibaba, ni velečasni Sudac ne mogu u isto vrijeme biti na više mjesta.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!