mjesto za top banner

21. KOLOVOZA 2015. 14:05h

Američka jahta Ana nasukala se u Ždrijacu

Pomorska policija

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Američka jahta "Ana" dužine 13,8 metara, sa 649 kW snage pogonskih strojeva i pet članova posade nasukala se u četvrtak navečer oko 19,30 sati u Ždrijacu kod Nina, priopćilo je u petak Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).

Djelatnici zadarske Kapetanije očevidom su utvrdili da se nasukanje dogodilo, kako navodi MPPI, isključivo nepažnjom voditelja te ujedno vlasnika plovila, srbijanskoga državljanina A.LJ., ro?ena 1958. godine.

Prilikom nasukanja dvoje članova posade pretrpjelo je lakše tjelesne ozljede, stoga su djelatnici Kapetanije u intervenciju pozvali djelatnika Hitne medicinske pomoći koji su ozlije?ene preuzeli u daljnje medicinsko postupanje, navodi MPPI) te dodaje kako na na poziciji nasukanja nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Voditelju jahte izrečena je kazna u iznosu od 3.100,00 kuna zbog nepoštivanja ograničenja brzine plovidbe u skladu s pomorskim propisima, a budući da je prekršitelj kaznu platio odmah po izricanju, ista je umanjena za iznos od 33 posto, stoji u priopćenju.

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar po okončanju očevida vlasniku nasukanoga plovila izdali su nalog za komercijalno odsukavanje i tegalj plovila s pozicije nesreće.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!