mjesto za top banner

11. SRPNJA 2012. 16:55h

Američko-hrvatski projekt pomoći općini Udbina

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Danas su pomoćnik ministra obrane Dragan Lozančić i načelnik Uprave za operativne poslove Tihomir Erceg, zajedno sa čelnikom američkog Ureda za obrambenu suradnju Troy d. Eggumom obišli radove na izgradnji glavnog vodovoda i rekonstrukciji dječjeg vrtića u Udbini, a koje provode američki i hrvatski vojnici.

Ta je aktivnost vezana uz organizaciju međunarodne vojne vježbe Jackal Stone 2012 koja će se u rujnu održavati u Hrvatskoj.

To su projekti civilno-vojne suradnje kojima se u sklopu vježbe "Jackal Stone" pomaže lokalnoj zajednici a financira ih američka strana, i to za radove na vodovodu u vrijednosti više od 170 000 američkih dolara, a za rekonstrukciju vrtića gotovo 100 000 dolara.

U vježbi Jackal Stone 2012 sudjeluju pripadnici specijalnih postrojbi iz 11 zemalja, a 7 zemalja će biti u statusu promatrača. Direktor vježbe je brigadir Martin Starčević.

Hrvatska je domaćin ove vježbe drugi put, a u njezinoj organizaciji sudjeluju sve grane OS RH, Ministarstvo obrane te druga tijela državne uprave. Lozančić je kazao kako je ova vježba važna za razvoj odnosa i suradnju s partnerima te da je Hrvatskoj čast ponovno pružiti domaćinstvo vježbi koja je najveća partnerska vježba u Europi ove godine.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!