mjesto za top banner

20. PROSINCA 2014. 22:30h

100 posto za Hrvatsku: U Osijeku skup hrvatskih branitelja i prosvjednika

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na velikom skupu u Osijeku pod nazivom "100 posto za Hrvatsku" na kojem su bili i stopostotni invalidi Domovinskog rata koji već 60 dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, poručeno je da hrvatski branitelji od prosvjeda ne odustaju.

Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida ?uro Glogošk ponovio je kako se zahtjevi odnose na smjenu ministra branitelja Predraga Matića i njegovih suradnika, vraćanje svih braniteljskih prava u jedan zakon koji treba postati ustavni, tako da se bez obzira koja je politiÄŤka opcija na vlasti poštuju branitelji i njihova prava.

Dodao je kako su došli u Osijeku da detaljno Slavoncima objasne o ÄŤemu se zapravo radi i zbog ÄŤega prosvjeduju unatoÄŤ teškim uvjetima i opasnostima za zdravlje, premda, kako je rekao, vode brigu o svakom pojedincu koji je s njima u šatoru,

Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm istaknuo je kako je skup u Osijeku organizirala Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata OsjeÄŤko-baranjske Ĺľupanije. Dodao je kako iza prosvjednika u Savskoj u Zagrebu ne stoji ni jedna stranka, ni politiÄŤka opcija kako se to na poÄŤetku prosvjeda ÄŤesto pisalo i govorilo. "Iza nas je svetinja Domovinskog rata i hrvatski gra?ani", rekao je Klemm.

Najavio je da će prosvjednici BoĹľić doÄŤekati u šatoru u Savskoj ulici u Zagrebu, gdje su već okitili bor. Bit će skromno, ali bit ćemo s ÄŤlanovima naših obitelji koje nas podupiru i pomaĹľu, rekao je.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!