ATLETIKA

27. SIJEŔNJA 2008. 15:02h

Dvoranski rekord Maje Golub na 60 metara

Tekst

Hrvatska atleti─Źarka Maja Golub pobijedila je na mitingu u Ljubljani na 60 metara s novim dvoranskim rekordom Hrvatske.

Golub je stazu pre┬Üla za 7.42 sekundi, ─Źime je za ─Źetiri stotinke sekunde oborila rekord Rahele Markt postavljen 2001. u ┬Őempeteru.

Unato─Ź rekordu, Golub ovim rezultatom jo┬Ü slu┬×beno nije osigurala nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Valenciji u o┬×ujku jer je norma na 60 metara 6.37 sekundi.

Maja Golub je hrvatska rekorderka na 100 metara, iako njezin rezultat od 11.54 sekundi postavljen prije ┬Üest mjeseci u Vara┬×dinu jo┬Ü ─Źeka verifikaciju.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!