Nova lica u zagrebačkoj skupštini

-128/37+1
Margareta Mađerić rođena je 2. srpnja 1977. u Zagreb. Završila je srednju školu, studentica je. Govori engleski i njemački strani jezik. Nacionalna je predsjednica Mladeži HDZ-a i članica Predsjedništva HDZ-a. U Gradskoj je skupštini bila članica Odbora za mladež, članica Mandatnog povjerenstva i članica Odbora za zdravstvo. Predsjendica je Zajednice žena

Margareta Mađerić rođena je 2. srpnja 1977. u Zagreb. Završila je srednju školu, studentica je. Govori engleski i njemački strani jezik. Nacionalna je predsjednica Mladeži HDZ-a i članica Predsjedništva HDZ-a. U Gradskoj je skupštini bila članica Odbora za mladež, članica Mandatnog povjerenstva i članica Odbora za zdravstvo. Predsjendica je Zajednice žena "Katarina Zrinski", članica Gradskog dobora HDZ-a i predsjednica Područnog odbora HDZ-a Podsljeme.

Fotografija: HDZ

-128/37+1
 • Ocjena: 0.08
 • 10
 • 9
 • 8
 • 7
 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
 • Ocijenite fotografiju:

Najbolje ocijenjene

  • 1

   Ivana Mlinar rođena je 13. srpnja 1978. u Beogradu. Studentica je Pravnog fakulteta, stručna suradnica. Članica Predsjedništva MO SDP-a Trešnjevka - sjever i Predsjedništva Foruma žena SDP-a Grada Zagreba. Članica Mandatnog povjerenstva, Odbora za predstavke i pritužbe i Odbora za mjesnu samoupravu u Gradskoj skupštini, gdje je zastupnica već dva manadata. Članica Predsjedništva Kluba mladih tehničara Grada Zagreba i članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ).

   5.48

  • 2

   Nura Ismailovska zamjenica je predsjednice udruge Romski san i članica udruge Anumša Ismailovski.

   5.36

  • 3

   Jurica Meić rođen je 11. studenoga 1976. Student, priča engleski i njemački. Član je Glavnog odbora SDP-a Hrvatske i član Predsjedništa Gradske organizacije SDP-a. U radnim tijelima Gradske skupštine bio je član Odbora za mladež i Odbora za zaštitu okoliša. Član je Hrvatskog debatnog društva.

   5.35

  • 4

   Melita Mulić predsjednica je i tajnica Socijaldemokratskog foruma žena.

   5.19

  • 5

   Dan Špicer rođen je 30. studenoga 1977. u Zagrebu. Apsolvent je filozofije i sociologije. Od stranih jezika govori engleski i njemački. Član je Glavnog odbora SDP-a Hrvatske i tajnik SDP-a Hrvatske. Član Odbora za mladež i Odbora za nacionalne manjine. Bio je predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske, najmlađu muški zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka – jug, te član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske u 2 mandata. Član je Saveza izviđača Hrvatske - vođa odreda izviđača

   4.84

  • 6

   Josip Kregar, redoviti je profesor na predmetu 'sociologija' na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Rođen je 1. siječnja 1953. godine u Ogulinu. Osnovnu školu završio je u Novom Vinodolskom, a gimnaziju u Šibeniku. Završio Pravni fakultet u Zagrebu 1976. godine. Bio je zaposlen kao znanstveni istraživač u Institutu za društvena istraživanja Sveučilišta u Zagrebu, magistrirao u području javne uprave i političkih znanosti 1982. godine, nakon empirijskih istraživanja lokalne zajednice. Od 1986. do danas kao nastavnik (znanstveni suradnik, docent - do 1995.), odnosno izvanredni pofesor na katedri sociologije istog fakulteta. Specijalizacija pri Centre for Sociology of Organization (M.Crozier) i Pantheon-Sorbonne (G.Timsit) u Parizu. 1991. godine doktorat prava pod naslovom “Deformacije organizacijske strukture: hijerarhija i solidarnost” (mentor: E.Pusić). Autor i koautor u šest knjiga (i drugih devet studija i istraživačkih izvještaja, skripta) tridesetčetiri prikaza, te drugih radova. Član je radne skupine Vlade Republike Hrvatske o primjeni Europske konvencije o ljudskim pravima. Preveo Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Surađuje i boravi na više znanstvenih institucija izvan zemlje. 2005. godine izabran je za dekana Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

   0.56

  • 7

   Radimir Čačić rođen je 11. svibnja 1949. u Zagrebu. Osnovnu školu, kao i 7. gimnaziju Radimir Čačić završava u Zagrebu, nakon čega upisuje Arhitektonski fakultet, na kojem diplomira u rekordnom roku (1973.). Za vrijeme studija upoznaje buduću suprugu, Varaždinku Mariju. U Varaždinu se zapošljava u poduzeću Zagorje, a uskoro, zajedno s nekolicinom suradnika osniva tvrtku Coning i predlaže spajanje dvaju poduzeća. Početkom 1990. jedan je od osnivača tvrtke Zagal (danas: Croatia Airlines). U vrijeme blokade varaždinske vojarne JNA formirao je postrojbu koju je opremio i naoružao. Kao član Gradskog kriznog stožera pregovarao je s JNA o odlasku iz grada, te ih nakon predaje ispratio do granice sa Srbijom. Član je HNS-a od osnivanja stranke i kao njihov kandidat na općim izborima 1992. nije izabran u Sabor, gdje je dospio tek nakon izbora 1995. godine. Predsjednik HNS-a postao je 1995. nakon odlaska Savke Dapčević-Kučar. Pobjedom kolacije šestorke (SDP, HSLS, HNS, HSS, IDS, SBHS) na izborima u siječnju 2000. postaje ministar graditeljstva u vladi Ivice Račana. U travnju iste godine na mjestu predsjednika Hrvatske narodne stranke zamijenjuje ga Vesna Pusić. Nakon parlamentarnih izbora 2003. HNS postaje oporbena stranka, a Čačić ministarsku fotelju mijenja zastupničkom u Hrvatskom Saboru. Na lokalnim izborima 2005. S mjesta župana smijenjen je sredinom 2008. godine. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom kneza Domagoja s ogrlicom te ima čin brigadira Hrvatske vojske.

   0.44

  • 8

   Stjepan Fiolić rođen je 9. rujna 1957. u Zagrebu (Hrvatska). Završio Prehrambeni školski centar u Zagrebu (SSS - KV mesar).

   0.34

  • 9

   Jasen Mesić (HDZ) rođen je 11. lipnja 1972. u Zagrebu, u kojem je završio osnovnu i srednju školu te 1996. diplomirao Povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu. U Italiji je 1999. završio Academia per metodologia e tecnica di arheologia subaquea, a 2004. je magistrirao u Firenzi. Profesionalnu karijeru započeo je u Ministarstvu kulture na Odjelu za zaštitu arheološke baštine 1996. gdje je radio na nizu projekata kao supervizor, voditelj pregovora, voditelj delegacije Republike Hrvatske, voditelj istraživačkog tima i savjetnik. 2005. imenovan je Pomoćnikom ministra kulture, a kasnije i državnim tajnikom u Ministarstvu kulture.

   0.31

  • 10

   Danira Bilić rođena je 22. srpnja 1969. u Šibeniku. Završila srednju školu u Šibeniku, stručni studij Poslovne ekomonije, smjer Turističko poslovanje na Ekonomskom fakultetu, te Baccalaurea poslovne ekonomije, smjer Trgovinsko poslovanje, Visoka poslovna škola Libertas Zagreb, s pravom javnosti. Profesionalno se bavila sportom do 1997. Direktorica ženskog KK Croatia do 1998., trenerica juniporskog KK iz Valencije, zastupnica u Saboru, te Gradskoj skupšini, gdje je bila predsjednica Kluba HDZ-HSLS-a, predsjednica Odbora za obrazovanje i šport te članica Povjerenstva za dodjelu Stipendija Grada Zagreba. Govori španjolski i engleski strani jezik.

   0.26

  • 11

   Stjepan Horvat, HSS

   0.23

  • 12

   Jasmina Havranek rođena je 9. travnja1948. u Zagrebu, doktorica je agronomskih znanosti, govori engleski, talijanski i njemački jezik. Po zanimanju je ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Predsjednica je Kluba SDP-a u Gradskoj zastupnici, ulazi u treći mandat. Od 1988. do 2001. bila je predstojnica Zavoda za mljekarstvo, od 2002. dekanica Agronomkog fakulteta i predsjednica Nacionalnog vijeća za visoku naobrazbu. U tijelaima Gradske skupštine bila je članica Odbora za zaštitu okoliša i Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju. Članica je više stručnih organizacija.

   0.23

  • 13

   Dragan Korolija Marinić rođen je 1964.g. u Zadru, gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirao je i završio postdiplomski na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, dobitnik Nagrade Grada Zadra. Od 1997. do 2001. radi u OB Zabok na Kirurškom odjelu, a zatim u KBC-u Zagreb. Dodatno se educirao u Milanu, Hamburgu, Oxfordu, Kelnu... Predavač na znanstvenom poslijediplomskom doktorskom studiju, na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu. Predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec.

   0.21

  • 14

   Josip Hren rođen je u Zagrebu 1973. godine. Djetinjstvo provodi u Novom Zagrebu, a od 1986. živi u Podsljemenu. Diplomirao je na PMF-u, profesor je geografije, oženjen i ima dvoje djece. Magistrirao je na temu urbanizacije sjevernog dijela Zagreba. završio je poslijediplomski znanstveni studij: 'Geografske osnove prostornog planiranja i uređenja', a ujedno je bio i najbolji student prve godine stručnog studija 'Javna uprava'. Na Društvenom Veleučilištu u Zagrebu 2008. dobio je priznanje dekana kao najbolji sutednt prve godine studija te završio dvije opsežne obuke iz zaštite prirode i prostornog uređenja u SAD-u i Japanu. Na lokalnim izborima 2005. osvojio je 16,1 posto glasova, drugo mjesto i dva vijećnika u svojo gradskoj četvrti.

   0.17

  • 15

   Uz dosadašnje suradnike Pavela Koblera i Željka Brebrića, nova zastupnicva Nezavsine lilste Tatjane Holjevac bit će Dinka Pavelić, diplomirana inženjerka arhitektike.

   0.16

  • 16

   Vesna Brezić (HSU) rođena je 04. siječnja 1945. u Zagrebu. Završila je Srednju ekonomsku školu. Umirovljenica. Dopredsjednica Gradskog odbora HSU-a i predsjednica HSU-a Gradske četvrti Črnomerec. Članica Odbora za gospodarski razvoj i Odbora za komunalno gospodarstvo u Gradskoj skupštini. Predsjednica je Hrvatske matice umirovljenika Črnomerec, članica Izvršnog odbora Hrvatske matice umirovljenika Grada Zagreba, članica Vijeća Gradske četvrti Črnomerec i Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Petar Pan.

   0.16

  • 17

   Višnja Fortuna (HSU) rođena je 28. srpnja 1953. u Zagrebu, zamjenica je pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu skrb i branitelje. Predsjednica zagrebačkog HSU-a.

   0.16

  • 18

   Velimir Srića je rođen u Zagrebu gdje je završio Klasičnu gimnaziju, diplomirao na Ekonomskom i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu. Kao Fulbrightov je stipendist na Columbia University u New Yorku završio jedan od najboljih svjetskih MBA studija. Doktorirao je na Sveučilištu u Zagrebu. Dobitnik je Eisenhower Fellowship vlade SAD, nagrade Mijo Mirković i Josip Juraj Strossmayer za znanost. Bio je predsjednik Komisije za znanstveno-tehnološku suradnju Alpe-Jadran i član središnjeg odbora Hrvatskog europskog pokreta. Vodio je Radnu skupinu Predsjednika Mesića za strategiju informatizacije Hrvatske. 
Bio je nestranački predsjednik Skupštine grada Zagreba. Počasni je član Hrvatskog helsinškog odbora i član Rimskog kluba. Savjetnik je Svjetske banke za Change Management. Znanstveni je savjetnik i redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prodekan za međunarodne odnose i gostujući profesor na UCLA (University of California at Los Angeles. Bio je direktor Zavoda za informatiku Hrvatske, Ministar za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade. Konzultant je iz menedžmenta i informatike za niz regionalnih i međunarodnih tvrtki.

   0.16

  • 19

   Zvonko Maković rođen je 1947. u Osijeku. Oženjen je i otac jedne kćeri. Diplomirao je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je magistrirao i diplomirao, a od 1975. predaje i na Odsjeku za povijest umjetnosti. Redoviti je profesor i voditelj Katedre za modernu umjetnost i vizualne komunikacije. Dugi niz godina predavao je na Akademiji likovnih umjetnosti. Bio je voditelj nekoliko znanstvenih projekata pri Ministarstvu zdravstva, te voditelj smjera Umjetnost 19. i 20. stoljeća na doktorskom studiju Odsjeka za povijest umjetnosti. Osim znanstvenoga i umjetničkoga rada sustavno od 1968. objavljuje knjižena djela, za što je nagrađen nekoliko puta, između ostlog i Nazarovom nagradom, te Goranovim vijencem. Od 2005. do 2009. bio je predsjednik Hrvatskoga PEN-centra, a sada obnaša dužnot dopredsjednika.

   0.13

  • 20

   Alenka Košiša Čičin Šain rođena je 30. listopada 1953. u Zagrebu, završila Arhitektosnki fakultet, magistrica znanosti, pomoćnica ministra u Ministarstvu za javne radove, obnovu i graditeljstvo 2000.-2003., predsjednica Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a, članica Predsjedništva HNS-a. Potpredsjednica Kluba zastupnika HNS-a, Predsjednica Odbora za pomorstvo promet i veze (umjesto R. Čačića - mandat u mirovanju), članica Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te članica izaslanstva IPU-a (Interparlamentarna unija). Od 2005. zastupnica u Skupštini Grada Zagreba. Predsjednica Gradske organizacije Zagreb HNS-a.

   0.12

  • 21

   Vera Pertinjak-Šimek rođena je u Zagrebu 8. srpnja 1940. gdje je i diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Od 1963. do 1991. radi u Urbanističkom zavodu grada Zagreba, odnosno u Zavodu za planiranje razvoja i zaštitu okoliša kao urbanist-planer i to na glavnim razvojnim prostornim planovima za Zagreb i regiju. Nekoliko zadnjih godina prije umirovljenja voditelja je izrade GUP-a. Od 1994. aktivistica je u Zelenoj akcijim. Voditeljica je izrade i donošenja prvog Izvješća o stanju okoliša Zagrebačke županije, sudjeluje u uspostavljanju i širenju mreže Zelenih telefona, analizira i predlaže rješenja za unapređenje gospodarenja otpadom, sudionik je kampanje protiv ilegalne eksploatacije u parkovima... trenutno je članica Upravnog odbora Zelene akcije, ali je njezino članstvo zamrznuto zbog političke aktivnosti.

   0.12

  • 22

   Boris Šprem rođen je 1956. godine u Koprivničkim Bregima. Godine 1980. završio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Predstojnik Ureda Predsjednika Republike Hrvatske. Bio je zastupnik u Gradskoj Skupštini Grada Zagreba. Član Glavnog odbora SDP-a u drugom mandatu. Oženjen, otac jednog sina.

   0.12

  • 23

   Milana Vlaović, supruga nogometaša Gorana Vlaovića, spisateljica koja nema političkog iskustva.

   0.12

  • 24

   Darko Vuletić (HSS) predsjednik je zagrebačkog HSS-a, bivši pročelnik Gradskog ureda za poljioprivredu i šumarstvo. Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma.

   0.11

  • 25

   Mirela Holy rođena je 1971. fodine u Zagrebu. Diplomirana etnologiju i književnost na Filozofskom fakultetu. Doktorica je humanističkih znanosti. Od 2000.-2005. radi u Ministarstvu zaštite okoliša kao voditeljica odnosa s javnošću, a potom kao šefica kabineta. Članica Izvršnog odbora SDP-a i tajnica Programskog savjeta te voditeljica Eko-foruma.

   0.10

  • 26

   Mirando Mrsić rođen je 14. listopada 1959. u Splitu, a sada je medicinski direktor Zaklade Ana Rukavina u čijem je osnivanju i sam sudjelovao. Doktor znanosti, liječnik specijalist-hematolog, docent na Medicinskom fakultetu. Zastupnik u Hrvatskom saboru. Bio je voditelj jedinice za transplantaciju koštane srži i pomoćnik ravnatelja za medicinske poslove KBC Zagreb. Predsjednik Odbora za zdravstvo u Gradskoj skupštini. Član Hrvatskog liječničkog zbora, Društva za hematologiju i transfuziologiju, dopredsjednik Udruge 'leukemija i limfomi'.

   0.10

  • 27

   Miroslav Blažević rođen je 10. veljače 1935. godine u Travnku (BiH). Karijeru igrača koju je proveo u Dinamu i Rijeci prekinula je bolest te se odlučuje upisati na Višu trenersku školu. U svojoj karijeri nogometnog trenera trenirao je brojne nogometne klubove i reprezentacije sa zapaženih uspjehom. Najveći uspjeh postići će 1998. kada će s reprezentacijom Hrvatske osvojiti treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Poslije demokratskih promjena u Republici Hrvatskoj vraća se iz inozemstva, zbližava se s predsjednikom Republike Franjom Tuđmanom i učlanjuje u HDZ. Ubrzo je imenovan izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije. Poslije hrvatske nogometne reprezentacija preuzima kormilo Iran, ali se 2002. vraća u RH. Dolaskom Ive Sanadera na čelo HDZ-a istupa iz stranke te se na predsjedničkim izborima kandidira kao neovisan kanidat i osvaja 0.80 % glasova te ispada već u prvom izbornom krugu.

   0.10

  • 28

   Mario Zubović rođen je je 15. srpnja 1951. u Zagrebu (Hrvatska). Završio Stomatološki fakultet u Zagrebu (VSS - liječnik; doktor stomatologije). Zastupnik u Hrvatskom saboru, predsjednik Odbora ua komunalno gospodarstvo te član Odbora za izbor i imenovanja u Gradskoj skupštini.

   0.09

  • 29

   0.09

  • 30

   Nenad Matić tajnik je HSS-a.

   0.08

  • 31

   Margareta Mađerić rođena je 2. srpnja 1977. u Zagreb. Završila je srednju školu, studentica je. Govori engleski i njemački strani jezik. Nacionalna je predsjednica Mladeži HDZ-a i članica Predsjedništva HDZ-a. U Gradskoj je skupštini bila članica Odbora za mladež, članica Mandatnog povjerenstva i članica Odbora za zdravstvo. Predsjendica je Zajednice žena

   0.08

  • 32

   Alen Ostojic (HSLS)

   0.07

  • 33

   Igor Rađenović rođen je 20. veljače1971. u Zagreb. Oženjen je otac dvije djevojčice. Diplomirani ekonimist, govori engleski i njemački. Od 1996. do 2000. radio je kao voditelj prodaje i obuke prodajnog osoblja, te rukovoditelj unaprijeđenja trgovine u Ledu d.d. Od 2000. do 2004. bio je tajnik Ureda predsjednika Vlade i predstojnik Ureda Vlade RH za unutarnji nadzor. U svojem trećem mandatu gradskog zastupnika, gdje je bio predsjednik Odora za financije i član Odbora za komunalno gospodarstvo, istupio je iz Skupštine zbog premlaćivanja ispred vlastite zgrade. Tada je bio direktor podružnice Zagrebačkog holdinga.

   0.07

  • 34

   Siniša Markulin rođen je 1972. u Zagrebu. Profesor povijesti, učitelj na osnovnoj školi. Dopredsjednik je Gradske organizacije HSS-a i vijećnik u Gradskoj četvrti Brezovica.

   0.07

  • 35

   Iva Prpić rođena je 8. veljače 1980. u Zagrebu. Diplomirana je socijalna radnica i polaznica poslijediplomskog studija teorija i metodologija socijalnog rada. Priča engleski strani jezik. U mandatu od 2005. do 2009. bila je najmlađa SDP-ova zastupnica Skupštine. Članica je Odbora za mladež i Odbora za socijalnu skrb. Članica je Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Zagreb, Glavnog odbora SDP-a RH , potpredsjednica Foruma mladih SDP-a Zagreb, članica Demokratske inicijative mladih, te trenerica na projektu javnog zagovaranja. Predavačica na projektu 'Mladi na tržištu rada' i novinarka studentskog lista Socius.

   0.06

  • 36

   Ivan Račan 36-godišnji je suvlasnik Maksima agencije za tržišno komuniciranje i sin pokojnog predsjednika SDP-a Ivice Račana. U svojim dvadesetim godinama bio je član čelništva Foruma mladih socijaldemokrata. Pokreće PR agenciju Maksima. 2008. ulazi u Glavni odbor SDP-a.

   0.04

  • 37

   Tomislav Saucha rođen je 1980. godine u Zagrebu. Završio Visoku školu za menadžment. Po struci diplomirani pravnik. Osnivač i trenutačni predsjednik Socijaldemokratske studentske unije. IUSY Student working group kordinator za Hrvatsku. Član Izvršnog odbora Foruma mladih SDP-a Hrvatske. Zamjenik predsjednika Mjesne organizacije SDP-a Črnomerec. Vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Črnomerec.

   0.03

Broj uz fotografiju je prosjek svih ocjena posjetitelja za danu fotografiju

 • Velimir Srića je rođen u Zagrebu gdje je završio Klasičnu gimnaziju, diplomirao na Ekonomskom i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu. Kao Fulbrightov je stipendist na Columbia University u New Yorku završio jedan od najboljih svjetskih MBA studija. Doktorirao je na Sveučilištu u Zagrebu. Dobitnik je Eisenhower Fellowship vlade SAD, nagrade Mijo Mirković i Josip Juraj Strossmayer za znanost. Bio je predsjednik Komisije za znanstveno-tehnološku suradnju Alpe-Jadran i član središnjeg odbora Hrvatskog europskog pokreta. Vodio je Radnu skupinu Predsjednika Mesića za strategiju informatizacije Hrvatske. 
Bio je nestranački predsjednik Skupštine grada Zagreba. Počasni je član Hrvatskog helsinškog odbora i član Rimskog kluba. Savjetnik je Svjetske banke za Change Management. Znanstveni je savjetnik i redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prodekan za međunarodne odnose i gostujući profesor na UCLA (University of California at Los Angeles. Bio je direktor Zavoda za informatiku Hrvatske, Ministar za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade. Konzultant je iz menedžmenta i informatike za niz regionalnih i međunarodnih tvrtki.

  1

 • Zvonko Maković rođen je 1947. u Osijeku. Oženjen je i otac jedne kćeri. Diplomirao je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je magistrirao i diplomirao, a od 1975. predaje i na Odsjeku za povijest umjetnosti. Redoviti je profesor i voditelj Katedre za modernu umjetnost i vizualne komunikacije. Dugi niz godina predavao je na Akademiji likovnih umjetnosti. Bio je voditelj nekoliko znanstvenih projekata pri Ministarstvu zdravstva, te voditelj smjera Umjetnost 19. i 20. stoljeća na doktorskom studiju Odsjeka za povijest umjetnosti. Osim znanstvenoga i umjetničkoga rada sustavno od 1968. objavljuje knjižena djela, za što je nagrađen nekoliko puta, između ostlog i Nazarovom nagradom, te Goranovim vijencem. Od 2005. do 2009. bio je predsjednik Hrvatskoga PEN-centra, a sada obnaša dužnot dopredsjednika.

  2

 • Iva Prpić rođena je 8. veljače 1980. u Zagrebu. Diplomirana je socijalna radnica i polaznica poslijediplomskog studija teorija i metodologija socijalnog rada. Priča engleski strani jezik. U mandatu od 2005. do 2009. bila je najmlađa SDP-ova zastupnica Skupštine. Članica je Odbora za mladež i Odbora za socijalnu skrb. Članica je Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Zagreb, Glavnog odbora SDP-a RH , potpredsjednica Foruma mladih SDP-a Zagreb, članica Demokratske inicijative mladih, te trenerica na projektu javnog zagovaranja. Predavačica na projektu 'Mladi na tržištu rada' i novinarka studentskog lista Socius.

  3

 • Vera Pertinjak-Šimek rođena je u Zagrebu 8. srpnja 1940. gdje je i diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Od 1963. do 1991. radi u Urbanističkom zavodu grada Zagreba, odnosno u Zavodu za planiranje razvoja i zaštitu okoliša kao urbanist-planer i to na glavnim razvojnim prostornim planovima za Zagreb i regiju. Nekoliko zadnjih godina prije umirovljenja voditelja je izrade GUP-a. Od 1994. aktivistica je u Zelenoj akcijim. Voditeljica je izrade i donošenja prvog Izvješća o stanju okoliša Zagrebačke županije, sudjeluje u uspostavljanju i širenju mreže Zelenih telefona, analizira i predlaže rješenja za unapređenje gospodarenja otpadom, sudionik je kampanje protiv ilegalne eksploatacije u parkovima... trenutno je članica Upravnog odbora Zelene akcije, ali je njezino članstvo zamrznuto zbog političke aktivnosti.

  4

 • Jasmina Havranek rođena je 9. travnja1948. u Zagrebu, doktorica je agronomskih znanosti, govori engleski, talijanski i njemački jezik. Po zanimanju je ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Predsjednica je Kluba SDP-a u Gradskoj zastupnici, ulazi u treći mandat. Od 1988. do 2001. bila je predstojnica Zavoda za mljekarstvo, od 2002. dekanica Agronomkog fakulteta i predsjednica Nacionalnog vijeća za visoku naobrazbu. U tijelaima Gradske skupštine bila je članica Odbora za zaštitu okoliša i Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju. Članica je više stručnih organizacija.

  5

 • Vesna Brezić (HSU) rođena je 04. siječnja 1945. u Zagrebu. Završila je Srednju ekonomsku školu. Umirovljenica. Dopredsjednica Gradskog odbora HSU-a i predsjednica HSU-a Gradske četvrti Črnomerec. Članica Odbora za gospodarski razvoj i Odbora za komunalno gospodarstvo u Gradskoj skupštini. Predsjednica je Hrvatske matice umirovljenika Črnomerec, članica Izvršnog odbora Hrvatske matice umirovljenika Grada Zagreba, članica Vijeća Gradske četvrti Črnomerec i Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Petar Pan.

  6

 • Josip Hren rođen je u Zagrebu 1973. godine. Djetinjstvo provodi u Novom Zagrebu, a od 1986. živi u Podsljemenu. Diplomirao je na PMF-u, profesor je geografije, oženjen i ima dvoje djece. Magistrirao je na temu urbanizacije sjevernog dijela Zagreba. završio je poslijediplomski znanstveni studij: 'Geografske osnove prostornog planiranja i uređenja', a ujedno je bio i najbolji student prve godine stručnog studija 'Javna uprava'. Na Društvenom Veleučilištu u Zagrebu 2008. dobio je priznanje dekana kao najbolji sutednt prve godine studija te završio dvije opsežne obuke iz zaštite prirode i prostornog uređenja u SAD-u i Japanu. Na lokalnim izborima 2005. osvojio je 16,1 posto glasova, drugo mjesto i dva vijećnika u svojo gradskoj četvrti.

  7

 • Boris Šprem rođen je 1956. godine u Koprivničkim Bregima. Godine 1980. završio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Predstojnik Ureda Predsjednika Republike Hrvatske. Bio je zastupnik u Gradskoj Skupštini Grada Zagreba. Član Glavnog odbora SDP-a u drugom mandatu. Oženjen, otac jednog sina.

  8

 • Josip Kregar, redoviti je profesor na predmetu 'sociologija' na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Rođen je 1. siječnja 1953. godine u Ogulinu. Osnovnu školu završio je u Novom Vinodolskom, a gimnaziju u Šibeniku. Završio Pravni fakultet u Zagrebu 1976. godine. Bio je zaposlen kao znanstveni istraživač u Institutu za društvena istraživanja Sveučilišta u Zagrebu, magistrirao u području javne uprave i političkih znanosti 1982. godine, nakon empirijskih istraživanja lokalne zajednice. Od 1986. do danas kao nastavnik (znanstveni suradnik, docent - do 1995.), odnosno izvanredni pofesor na katedri sociologije istog fakulteta. Specijalizacija pri Centre for Sociology of Organization (M.Crozier) i Pantheon-Sorbonne (G.Timsit) u Parizu. 1991. godine doktorat prava pod naslovom “Deformacije organizacijske strukture: hijerarhija i solidarnost” (mentor: E.Pusić). Autor i koautor u šest knjiga (i drugih devet studija i istraživačkih izvještaja, skripta) tridesetčetiri prikaza, te drugih radova. Član je radne skupine Vlade Republike Hrvatske o primjeni Europske konvencije o ljudskim pravima. Preveo Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Surađuje i boravi na više znanstvenih institucija izvan zemlje. 2005. godine izabran je za dekana Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

  9

 • Višnja Fortuna (HSU) rođena je 28. srpnja 1953. u Zagrebu, zamjenica je pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu skrb i branitelje. Predsjednica zagrebačkog HSU-a.

  10

 • Igor Rađenović rođen je 20. veljače1971. u Zagreb. Oženjen je otac dvije djevojčice. Diplomirani ekonimist, govori engleski i njemački. Od 1996. do 2000. radio je kao voditelj prodaje i obuke prodajnog osoblja, te rukovoditelj unaprijeđenja trgovine u Ledu d.d. Od 2000. do 2004. bio je tajnik Ureda predsjednika Vlade i predstojnik Ureda Vlade RH za unutarnji nadzor. U svojem trećem mandatu gradskog zastupnika, gdje je bio predsjednik Odora za financije i član Odbora za komunalno gospodarstvo, istupio je iz Skupštine zbog premlaćivanja ispred vlastite zgrade. Tada je bio direktor podružnice Zagrebačkog holdinga.

  11

 • Jurica Meić rođen je 11. studenoga 1976. Student, priča engleski i njemački. Član je Glavnog odbora SDP-a Hrvatske i član Predsjedništa Gradske organizacije SDP-a. U radnim tijelima Gradske skupštine bio je član Odbora za mladež i Odbora za zaštitu okoliša. Član je Hrvatskog debatnog društva.

  12

 • Mirando Mrsić rođen je 14. listopada 1959. u Splitu, a sada je medicinski direktor Zaklade Ana Rukavina u čijem je osnivanju i sam sudjelovao. Doktor znanosti, liječnik specijalist-hematolog, docent na Medicinskom fakultetu. Zastupnik u Hrvatskom saboru. Bio je voditelj jedinice za transplantaciju koštane srži i pomoćnik ravnatelja za medicinske poslove KBC Zagreb. Predsjednik Odbora za zdravstvo u Gradskoj skupštini. Član Hrvatskog liječničkog zbora, Društva za hematologiju i transfuziologiju, dopredsjednik Udruge 'leukemija i limfomi'.

  13

 • Mirela Holy rođena je 1971. fodine u Zagrebu. Diplomirana etnologiju i književnost na Filozofskom fakultetu. Doktorica je humanističkih znanosti. Od 2000.-2005. radi u Ministarstvu zaštite okoliša kao voditeljica odnosa s javnošću, a potom kao šefica kabineta. Članica Izvršnog odbora SDP-a i tajnica Programskog savjeta te voditeljica Eko-foruma.

  14

 • Dan Špicer rođen je 30. studenoga 1977. u Zagrebu. Apsolvent je filozofije i sociologije. Od stranih jezika govori engleski i njemački. Član je Glavnog odbora SDP-a Hrvatske i tajnik SDP-a Hrvatske. Član Odbora za mladež i Odbora za nacionalne manjine. Bio je predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske, najmlađu muški zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka – jug, te član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske u 2 mandata. Član je Saveza izviđača Hrvatske - vođa odreda izviđača

  15

 • Ivan Račan 36-godišnji je suvlasnik Maksima agencije za tržišno komuniciranje i sin pokojnog predsjednika SDP-a Ivice Račana. U svojim dvadesetim godinama bio je član čelništva Foruma mladih socijaldemokrata. Pokreće PR agenciju Maksima. 2008. ulazi u Glavni odbor SDP-a.

  16

 • Dragan Korolija Marinić rođen je 1964.g. u Zadru, gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirao je i završio postdiplomski na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, dobitnik Nagrade Grada Zadra. Od 1997. do 2001. radi u OB Zabok na Kirurškom odjelu, a zatim u KBC-u Zagreb. Dodatno se educirao u Milanu, Hamburgu, Oxfordu, Kelnu... Predavač na znanstvenom poslijediplomskom doktorskom studiju, na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu. Predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec.

  17

 • Ivana Mlinar rođena je 13. srpnja 1978. u Beogradu. Studentica je Pravnog fakulteta, stručna suradnica. Članica Predsjedništva MO SDP-a Trešnjevka - sjever i Predsjedništva Foruma žena SDP-a Grada Zagreba. Članica Mandatnog povjerenstva, Odbora za predstavke i pritužbe i Odbora za mjesnu samoupravu u Gradskoj skupštini, gdje je zastupnica već dva manadata. Članica Predsjedništva Kluba mladih tehničara Grada Zagreba i članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ).

  18

 • Melita Mulić predsjednica je i tajnica Socijaldemokratskog foruma žena.

  19

 • Nura Ismailovska zamjenica je predsjednice udruge Romski san i članica udruge Anumša Ismailovski.

  20

 • Tomislav Saucha rođen je 1980. godine u Zagrebu. Završio Visoku školu za menadžment. Po struci diplomirani pravnik. Osnivač i trenutačni predsjednik Socijaldemokratske studentske unije. IUSY Student working group kordinator za Hrvatsku. Član Izvršnog odbora Foruma mladih SDP-a Hrvatske. Zamjenik predsjednika Mjesne organizacije SDP-a Črnomerec. Vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Črnomerec.

  21

 • 22

 • Jasen Mesić (HDZ) rođen je 11. lipnja 1972. u Zagrebu, u kojem je završio osnovnu i srednju školu te 1996. diplomirao Povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu. U Italiji je 1999. završio Academia per metodologia e tecnica di arheologia subaquea, a 2004. je magistrirao u Firenzi. Profesionalnu karijeru započeo je u Ministarstvu kulture na Odjelu za zaštitu arheološke baštine 1996. gdje je radio na nizu projekata kao supervizor, voditelj pregovora, voditelj delegacije Republike Hrvatske, voditelj istraživačkog tima i savjetnik. 2005. imenovan je Pomoćnikom ministra kulture, a kasnije i državnim tajnikom u Ministarstvu kulture.

  23

 • Danira Bilić rođena je 22. srpnja 1969. u Šibeniku. Završila srednju školu u Šibeniku, stručni studij Poslovne ekomonije, smjer Turističko poslovanje na Ekonomskom fakultetu, te Baccalaurea poslovne ekonomije, smjer Trgovinsko poslovanje, Visoka poslovna škola Libertas Zagreb, s pravom javnosti. Profesionalno se bavila sportom do 1997. Direktorica ženskog KK Croatia do 1998., trenerica juniporskog KK iz Valencije, zastupnica u Saboru, te Gradskoj skupšini, gdje je bila predsjednica Kluba HDZ-HSLS-a, predsjednica Odbora za obrazovanje i šport te članica Povjerenstva za dodjelu Stipendija Grada Zagreba. Govori španjolski i engleski strani jezik.

  24

 • Uz dosadašnje suradnike Pavela Koblera i Željka Brebrića, nova zastupnicva Nezavsine lilste Tatjane Holjevac bit će Dinka Pavelić, diplomirana inženjerka arhitektike.

  25

 • Alen Ostojic (HSLS)

  26

 • Siniša Markulin rođen je 1972. u Zagrebu. Profesor povijesti, učitelj na osnovnoj školi. Dopredsjednik je Gradske organizacije HSS-a i vijećnik u Gradskoj četvrti Brezovica.

  27

 • Margareta Mađerić rođena je 2. srpnja 1977. u Zagreb. Završila je srednju školu, studentica je. Govori engleski i njemački strani jezik. Nacionalna je predsjednica Mladeži HDZ-a i članica Predsjedništva HDZ-a. U Gradskoj je skupštini bila članica Odbora za mladež, članica Mandatnog povjerenstva i članica Odbora za zdravstvo. Predsjendica je Zajednice žena

  28

 • Stjepan Horvat, HSS

  29

 • Stjepan Fiolić rođen je 9. rujna 1957. u Zagrebu (Hrvatska). Završio Prehrambeni školski centar u Zagrebu (SSS - KV mesar).

  30

 • Nenad Matić tajnik je HSS-a.

  31

 • Miroslav Blažević rođen je 10. veljače 1935. godine u Travnku (BiH). Karijeru igrača koju je proveo u Dinamu i Rijeci prekinula je bolest te se odlučuje upisati na Višu trenersku školu. U svojoj karijeri nogometnog trenera trenirao je brojne nogometne klubove i reprezentacije sa zapaženih uspjehom. Najveći uspjeh postići će 1998. kada će s reprezentacijom Hrvatske osvojiti treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Poslije demokratskih promjena u Republici Hrvatskoj vraća se iz inozemstva, zbližava se s predsjednikom Republike Franjom Tuđmanom i učlanjuje u HDZ. Ubrzo je imenovan izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije. Poslije hrvatske nogometne reprezentacija preuzima kormilo Iran, ali se 2002. vraća u RH. Dolaskom Ive Sanadera na čelo HDZ-a istupa iz stranke te se na predsjedničkim izborima kandidira kao neovisan kanidat i osvaja 0.80 % glasova te ispada već u prvom izbornom krugu.

  32

 • Mario Zubović rođen je je 15. srpnja 1951. u Zagrebu (Hrvatska). Završio Stomatološki fakultet u Zagrebu (VSS - liječnik; doktor stomatologije). Zastupnik u Hrvatskom saboru, predsjednik Odbora ua komunalno gospodarstvo te član Odbora za izbor i imenovanja u Gradskoj skupštini.

  33

 • Darko Vuletić (HSS) predsjednik je zagrebačkog HSS-a, bivši pročelnik Gradskog ureda za poljioprivredu i šumarstvo. Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma.

  34

 • Alenka Košiša Čičin Šain rođena je 30. listopada 1953. u Zagrebu, završila Arhitektosnki fakultet, magistrica znanosti, pomoćnica ministra u Ministarstvu za javne radove, obnovu i graditeljstvo 2000.-2003., predsjednica Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a, članica Predsjedništva HNS-a. Potpredsjednica Kluba zastupnika HNS-a, Predsjednica Odbora za pomorstvo promet i veze (umjesto R. Čačića - mandat u mirovanju), članica Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te članica izaslanstva IPU-a (Interparlamentarna unija). Od 2005. zastupnica u Skupštini Grada Zagreba. Predsjednica Gradske organizacije Zagreb HNS-a.

  35

 • Radimir Čačić rođen je 11. svibnja 1949. u Zagrebu. Osnovnu školu, kao i 7. gimnaziju Radimir Čačić završava u Zagrebu, nakon čega upisuje Arhitektonski fakultet, na kojem diplomira u rekordnom roku (1973.). Za vrijeme studija upoznaje buduću suprugu, Varaždinku Mariju. U Varaždinu se zapošljava u poduzeću Zagorje, a uskoro, zajedno s nekolicinom suradnika osniva tvrtku Coning i predlaže spajanje dvaju poduzeća. Početkom 1990. jedan je od osnivača tvrtke Zagal (danas: Croatia Airlines). U vrijeme blokade varaždinske vojarne JNA formirao je postrojbu koju je opremio i naoružao. Kao član Gradskog kriznog stožera pregovarao je s JNA o odlasku iz grada, te ih nakon predaje ispratio do granice sa Srbijom. Član je HNS-a od osnivanja stranke i kao njihov kandidat na općim izborima 1992. nije izabran u Sabor, gdje je dospio tek nakon izbora 1995. godine. Predsjednik HNS-a postao je 1995. nakon odlaska Savke Dapčević-Kučar. Pobjedom kolacije šestorke (SDP, HSLS, HNS, HSS, IDS, SBHS) na izborima u siječnju 2000. postaje ministar graditeljstva u vladi Ivice Račana. U travnju iste godine na mjestu predsjednika Hrvatske narodne stranke zamijenjuje ga Vesna Pusić. Nakon parlamentarnih izbora 2003. HNS postaje oporbena stranka, a Čačić ministarsku fotelju mijenja zastupničkom u Hrvatskom Saboru. Na lokalnim izborima 2005. S mjesta župana smijenjen je sredinom 2008. godine. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom kneza Domagoja s ogrlicom te ima čin brigadira Hrvatske vojske.

  36

 • Milana Vlaović, supruga nogometaša Gorana Vlaovića, spisateljica koja nema političkog iskustva.

  37

Zvonko Maković rođen je 1947. u Osijeku. Oženjen je i otac jedne kćeri. Diplomirao je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je magistrirao i diplomirao, a od 1975. predaje i na Odsjeku za povijest umjetnosti. Redoviti je profesor i voditelj Katedre za modernu umjetnost i vizualne komunikacije. Dugi niz godina predavao je na Akademiji likovnih umjetnosti. Bio je voditelj nekoliko znanstvenih projekata pri Ministarstvu zdravstva, te voditelj smjera Umjetnost 19. i 20. stoljeća na doktorskom studiju Odsjeka za povijest umjetnosti. Osim znanstvenoga i umjetničkoga rada sustavno od 1968. objavljuje knjižena djela, za što je nagrađen nekoliko puta, između ostlog i Nazarovom nagradom, te Goranovim vijencem. Od 2005. do 2009. bio je predsjednik Hrvatskoga PEN-centra, a sada obnaša dužnot dopredsjednika. Iva Prpić rođena je 8. veljače 1980. u Zagrebu. Diplomirana je socijalna radnica i polaznica poslijediplomskog studija teorija i metodologija socijalnog rada. Priča engleski strani jezik. U mandatu od 2005. do 2009. bila je najmlađa SDP-ova zastupnica Skupštine. Članica je Odbora za mladež i Odbora za socijalnu skrb. Članica je Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Zagreb, Glavnog odbora SDP-a RH , potpredsjednica Foruma mladih SDP-a Zagreb, članica Demokratske inicijative mladih, te trenerica na projektu javnog zagovaranja. Predavačica na projektu 'Mladi na tržištu rada' i novinarka studentskog lista Socius. Vera Pertinjak-Šimek rođena je u Zagrebu 8. srpnja 1940. gdje je i diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Od 1963. do 1991. radi u Urbanističkom zavodu grada Zagreba, odnosno u Zavodu za planiranje razvoja i zaštitu okoliša kao urbanist-planer i to na glavnim razvojnim prostornim planovima za Zagreb i regiju. Nekoliko zadnjih godina prije umirovljenja voditelja je izrade GUP-a. Od 1994. aktivistica je u Zelenoj akcijim. Voditeljica je izrade i donošenja prvog Izvješća o stanju okoliša Zagrebačke županije, sudjeluje u uspostavljanju i širenju mreže Zelenih telefona, analizira i predlaže rješenja za unapređenje gospodarenja otpadom, sudionik je kampanje protiv ilegalne eksploatacije u parkovima... trenutno je članica Upravnog odbora Zelene akcije, ali je njezino članstvo zamrznuto zbog političke aktivnosti. Jasmina Havranek rođena je 9. travnja1948. u Zagrebu, doktorica je agronomskih znanosti, govori engleski, talijanski i njemački jezik. Po zanimanju je ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Predsjednica je Kluba SDP-a u Gradskoj zastupnici, ulazi u treći mandat. Od 1988. do 2001. bila je predstojnica Zavoda za mljekarstvo, od 2002. dekanica Agronomkog fakulteta i predsjednica Nacionalnog vijeća za visoku naobrazbu. U tijelaima Gradske skupštine bila je članica Odbora za zaštitu okoliša i Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju. Članica je više stručnih organizacija. Vesna Brezić (HSU) rođena je 04. siječnja 1945. u Zagrebu. Završila je Srednju ekonomsku školu. Umirovljenica. Dopredsjednica Gradskog odbora HSU-a i predsjednica HSU-a Gradske četvrti Črnomerec. Članica Odbora za gospodarski razvoj i Odbora za komunalno gospodarstvo u Gradskoj skupštini. Predsjednica je Hrvatske matice umirovljenika Črnomerec, članica Izvršnog odbora Hrvatske matice umirovljenika Grada Zagreba, članica Vijeća Gradske četvrti Črnomerec i Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Petar Pan. Josip Hren rođen je u Zagrebu 1973. godine. Djetinjstvo provodi u Novom Zagrebu, a od 1986. živi u Podsljemenu. Diplomirao je na PMF-u, profesor je geografije, oženjen i ima dvoje djece. Magistrirao je na temu urbanizacije sjevernog dijela Zagreba. završio je poslijediplomski znanstveni studij: 'Geografske osnove prostornog planiranja i uređenja', a ujedno je bio i najbolji student prve godine stručnog studija 'Javna uprava'. Na Društvenom Veleučilištu u Zagrebu 2008. dobio je priznanje dekana kao najbolji sutednt prve godine studija te završio dvije opsežne obuke iz zaštite prirode i prostornog uređenja u SAD-u i Japanu. Na lokalnim izborima 2005. osvojio je 16,1 posto glasova, drugo mjesto i dva vijećnika u svojo gradskoj četvrti. Boris Šprem rođen je 1956. godine u Koprivničkim Bregima. Godine 1980. završio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Predstojnik Ureda Predsjednika Republike Hrvatske. Bio je zastupnik u Gradskoj Skupštini Grada Zagreba. Član Glavnog odbora SDP-a u drugom mandatu. Oženjen, otac jednog sina. Josip Kregar, redoviti je profesor na predmetu 'sociologija' na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Rođen je 1. siječnja 1953. godine u Ogulinu. Osnovnu školu završio je u Novom Vinodolskom, a gimnaziju u Šibeniku. Završio Pravni fakultet u Zagrebu 1976. godine. Bio je zaposlen kao znanstveni istraživač u Institutu za društvena istraživanja Sveučilišta u Zagrebu, magistrirao u području javne uprave i političkih znanosti 1982. godine, nakon empirijskih istraživanja lokalne zajednice. Od 1986. do danas kao nastavnik (znanstveni suradnik, docent - do 1995.), odnosno izvanredni pofesor na katedri sociologije istog fakulteta. Specijalizacija pri Centre for Sociology of Organization (M.Crozier) i Pantheon-Sorbonne (G.Timsit) u Parizu. 1991. godine doktorat prava pod naslovom “Deformacije organizacijske strukture: hijerarhija i solidarnost” (mentor: E.Pusić). Autor i koautor u šest knjiga (i drugih devet studija i istraživačkih izvještaja, skripta) tridesetčetiri prikaza, te drugih radova. Član je radne skupine Vlade Republike Hrvatske o primjeni Europske konvencije o ljudskim pravima. Preveo Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Surađuje i boravi na više znanstvenih institucija izvan zemlje. 2005. godine izabran je za dekana Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.Višnja Fortuna (HSU) rođena je 28. srpnja 1953. u Zagrebu, zamjenica je pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu skrb i branitelje. Predsjednica zagrebačkog HSU-a. Igor Rađenović rođen je 20. veljače1971. u Zagreb. Oženjen je otac dvije djevojčice. Diplomirani ekonimist, govori engleski i njemački. Od 1996. do 2000. radio je kao voditelj prodaje i obuke prodajnog osoblja, te rukovoditelj unaprijeđenja trgovine u Ledu d.d. Od 2000. do 2004. bio je tajnik Ureda predsjednika Vlade i predstojnik Ureda Vlade RH za unutarnji nadzor. U svojem trećem mandatu gradskog zastupnika, gdje je bio predsjednik Odora za financije i član Odbora za komunalno gospodarstvo, istupio je iz Skupštine zbog premlaćivanja ispred vlastite zgrade. Tada je bio direktor podružnice Zagrebačkog holdinga. Jurica Meić rođen je 11. studenoga 1976. Student, priča engleski i njemački. Član je Glavnog odbora SDP-a Hrvatske i član Predsjedništa Gradske organizacije SDP-a. U radnim tijelima Gradske skupštine bio je član Odbora za mladež i Odbora za zaštitu okoliša. Član je Hrvatskog debatnog društva. Mirando Mrsić rođen je 14. listopada 1959. u Splitu, a sada je medicinski direktor Zaklade Ana Rukavina u čijem je osnivanju i sam sudjelovao. Doktor znanosti, liječnik specijalist-hematolog, docent na Medicinskom fakultetu. Zastupnik u Hrvatskom saboru. Bio je voditelj jedinice za transplantaciju koštane srži i pomoćnik ravnatelja za medicinske poslove KBC Zagreb. Predsjednik Odbora za zdravstvo u Gradskoj skupštini. Član Hrvatskog liječničkog zbora, Društva za hematologiju i transfuziologiju, dopredsjednik Udruge 'leukemija i limfomi'. Mirela Holy rođena je 1971. fodine u Zagrebu. Diplomirana etnologiju i književnost na Filozofskom fakultetu. Doktorica je humanističkih znanosti. Od 2000.-2005. radi u Ministarstvu zaštite okoliša kao voditeljica odnosa s javnošću, a potom kao šefica kabineta. Članica Izvršnog odbora SDP-a i tajnica Programskog savjeta te voditeljica Eko-foruma. Dan Špicer rođen je 30. studenoga 1977. u Zagrebu. Apsolvent je filozofije i sociologije. Od stranih jezika govori engleski i njemački. Član je Glavnog odbora SDP-a Hrvatske i tajnik SDP-a Hrvatske. Član Odbora za mladež i Odbora za nacionalne manjine. Bio je predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske, najmlađu muški zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka – jug, te član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske u 2 mandata. Član je Saveza izviđača Hrvatske - vođa odreda izviđača Ivan Račan 36-godišnji je suvlasnik Maksima agencije za tržišno komuniciranje i sin pokojnog predsjednika SDP-a Ivice Račana. U svojim dvadesetim godinama bio je član čelništva Foruma mladih socijaldemokrata. Pokreće PR agenciju Maksima. 2008. ulazi u Glavni odbor SDP-a. Dragan Korolija Marinić rođen je 1964.g. u Zadru, gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirao je i završio postdiplomski na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, dobitnik Nagrade Grada Zadra. Od 1997. do 2001. radi u OB Zabok na Kirurškom odjelu, a zatim u KBC-u Zagreb. Dodatno se educirao u Milanu, Hamburgu, Oxfordu, Kelnu... Predavač na znanstvenom poslijediplomskom doktorskom studiju, na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu. Predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec. Ivana Mlinar rođena je 13. srpnja 1978. u Beogradu. Studentica je Pravnog fakulteta, stručna suradnica. Članica Predsjedništva MO SDP-a Trešnjevka - sjever i Predsjedništva Foruma žena SDP-a Grada Zagreba. Članica Mandatnog povjerenstva, Odbora za predstavke i pritužbe i Odbora za mjesnu samoupravu u Gradskoj skupštini, gdje je zastupnica već dva manadata. Članica Predsjedništva Kluba mladih tehničara Grada Zagreba i članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Melita Mulić predsjednica je i tajnica Socijaldemokratskog foruma žena.Nura Ismailovska zamjenica je predsjednice udruge Romski san i članica udruge Anumša Ismailovski. Tomislav Saucha rođen je 1980. godine u Zagrebu. Završio Visoku školu za menadžment. Po struci diplomirani pravnik. Osnivač i trenutačni predsjednik Socijaldemokratske studentske unije. IUSY Student working group kordinator za Hrvatsku. Član Izvršnog odbora Foruma mladih SDP-a Hrvatske. Zamjenik predsjednika Mjesne organizacije SDP-a Črnomerec. Vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Črnomerec.Jasen Mesić (HDZ) rođen je 11. lipnja 1972. u Zagrebu, u kojem je završio osnovnu i srednju školu te 1996. diplomirao Povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu. U Italiji je 1999. završio Academia per metodologia e tecnica di arheologia subaquea, a 2004. je magistrirao u Firenzi. Profesionalnu karijeru započeo je u Ministarstvu kulture na Odjelu za zaštitu arheološke baštine 1996. gdje je radio na nizu projekata kao supervizor, voditelj pregovora, voditelj delegacije Republike Hrvatske, voditelj istraživačkog tima i savjetnik. 2005. imenovan je Pomoćnikom ministra kulture, a kasnije i državnim tajnikom u Ministarstvu kulture. Danira Bilić rođena je 22. srpnja 1969. u Šibeniku. Završila srednju školu u Šibeniku, stručni studij Poslovne ekomonije, smjer Turističko poslovanje na Ekonomskom fakultetu, te Baccalaurea poslovne ekonomije, smjer Trgovinsko poslovanje, Visoka poslovna škola Libertas Zagreb, s pravom javnosti. Profesionalno se bavila sportom do 1997. Direktorica ženskog KK Croatia do 1998., trenerica juniporskog KK iz Valencije, zastupnica u Saboru, te Gradskoj skupšini, gdje je bila predsjednica Kluba HDZ-HSLS-a, predsjednica Odbora za obrazovanje i šport te članica Povjerenstva za dodjelu Stipendija Grada Zagreba. Govori španjolski i engleski strani jezik. Uz dosadašnje suradnike Pavela Koblera i Željka Brebrića, nova zastupnicva Nezavsine lilste Tatjane Holjevac bit će Dinka Pavelić, diplomirana inženjerka arhitektike.Alen Ostojic (HSLS)Siniša Markulin rođen je 1972. u Zagrebu. Profesor povijesti, učitelj na osnovnoj školi. Dopredsjednik je Gradske organizacije HSS-a i vijećnik u Gradskoj četvrti Brezovica. Margareta Mađerić rođena je 2. srpnja 1977. u Zagreb. Završila je srednju školu, studentica je. Govori engleski i njemački strani jezik. Nacionalna je predsjednica Mladeži HDZ-a i članica Predsjedništva HDZ-a. U Gradskoj je skupštini bila članica Odbora za mladež, članica Mandatnog povjerenstva i članica Odbora za zdravstvo. Predsjendica je Zajednice žena Stjepan Horvat, HSSStjepan Fiolić rođen je 9. rujna 1957. u Zagrebu (Hrvatska). Završio Prehrambeni školski centar u Zagrebu (SSS - KV mesar).Nenad Matić tajnik je HSS-a.Miroslav Blažević rođen je 10. veljače 1935. godine u Travnku (BiH). Karijeru igrača koju je proveo u Dinamu i Rijeci prekinula je bolest te se odlučuje upisati na Višu trenersku školu. U svojoj karijeri nogometnog trenera trenirao je brojne nogometne klubove i reprezentacije sa zapaženih uspjehom. Najveći uspjeh postići će 1998. kada će s reprezentacijom Hrvatske osvojiti treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Poslije demokratskih promjena u Republici Hrvatskoj vraća se iz inozemstva, zbližava se s predsjednikom Republike Franjom Tuđmanom i učlanjuje u HDZ. Ubrzo je imenovan izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije. Poslije hrvatske nogometne reprezentacija preuzima kormilo Iran, ali se 2002. vraća u RH. Dolaskom Ive Sanadera na čelo HDZ-a istupa iz stranke te se na predsjedničkim izborima kandidira kao neovisan kanidat i osvaja 0.80 % glasova te ispada već u prvom izbornom krugu. Mario Zubović rođen je je 15. srpnja 1951. u Zagrebu (Hrvatska). Završio Stomatološki fakultet u Zagrebu (VSS - liječnik; doktor stomatologije). Zastupnik u Hrvatskom saboru, predsjednik Odbora ua komunalno gospodarstvo te član Odbora za izbor i imenovanja u Gradskoj skupštini. Darko Vuletić (HSS) predsjednik je zagrebačkog HSS-a, bivši pročelnik Gradskog ureda za poljioprivredu i šumarstvo. Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma. Alenka Košiša Čičin Šain rođena je 30. listopada 1953. u Zagrebu, završila Arhitektosnki fakultet, magistrica znanosti, pomoćnica ministra u Ministarstvu za javne radove, obnovu i graditeljstvo 2000.-2003., predsjednica Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a, članica Predsjedništva HNS-a. Potpredsjednica Kluba zastupnika HNS-a, Predsjednica Odbora za pomorstvo promet i veze (umjesto R. Čačića - mandat u mirovanju), članica Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te članica izaslanstva IPU-a (Interparlamentarna unija). Od 2005. zastupnica u Skupštini Grada Zagreba. Predsjednica Gradske organizacije Zagreb HNS-a. Radimir Čačić rođen je 11. svibnja 1949. u Zagrebu. Osnovnu školu, kao i 7. gimnaziju Radimir Čačić završava u Zagrebu, nakon čega upisuje Arhitektonski fakultet, na kojem diplomira u rekordnom roku (1973.). Za vrijeme studija upoznaje buduću suprugu, Varaždinku Mariju. U Varaždinu se zapošljava u poduzeću Zagorje, a uskoro, zajedno s nekolicinom suradnika osniva tvrtku Coning i predlaže spajanje dvaju poduzeća. Početkom 1990. jedan je od osnivača tvrtke Zagal (danas: Croatia Airlines). U vrijeme blokade varaždinske vojarne JNA formirao je postrojbu koju je opremio i naoružao. Kao član Gradskog kriznog stožera pregovarao je s JNA o odlasku iz grada, te ih nakon predaje ispratio do granice sa Srbijom. Član je HNS-a od osnivanja stranke i kao njihov kandidat na općim izborima 1992. nije izabran u Sabor, gdje je dospio tek nakon izbora 1995. godine. Predsjednik HNS-a postao je 1995. nakon odlaska Savke Dapčević-Kučar. Pobjedom kolacije šestorke (SDP, HSLS, HNS, HSS, IDS, SBHS) na izborima u siječnju 2000. postaje ministar graditeljstva u vladi Ivice Račana. U travnju iste godine na mjestu predsjednika Hrvatske narodne stranke zamijenjuje ga Vesna Pusić. Nakon parlamentarnih izbora 2003. HNS postaje oporbena stranka, a Čačić ministarsku fotelju mijenja zastupničkom u Hrvatskom Saboru. Na lokalnim izborima 2005. S mjesta župana smijenjen je sredinom 2008. godine. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom kneza Domagoja s ogrlicom te ima čin brigadira Hrvatske vojske.Milana Vlaović, supruga nogometaša Gorana Vlaovića, spisateljica koja nema političkog iskustva.